Nea Radio

Nøkkelspiller satt i korona-karantene etter klubbtabbe:

Dette sier medisinsk ansvarlig om situasjonen

Medisinsk ansvarlig i Stjørdals-Blink, Espen Linaker svarte pressen på spørsmål om situasjonen rundt Frenderup mandag kveld. Foto: Per-Erik Ofstad

OPPDATERT: Stjørdals-Blinks førstekeeper Nicklas Frenderup skal være satt i korona-karantene etter han var i kontakt med en prøvespiller fra et rødt område i Danmark.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2020 kl 21:20

Det var Jonathan Johansson som måtte stå i mål da Stjørdals-Blink tok i mot Åsane på M.U.S Sandskogan Stadion mandag kveld. Det skyldes at den ubestridte førstekeeperen potensielt har vært utsatt for smittefare.

Stjørdalslagets førstekeeper Nicklas Frenderup er satt i korona-karantene etter at klubben lot han møte en spiller som var på prøvespill hos Stjørdalsklubben. Spilleren på prøvespill kom fra et land, som er kategorisert som rødt av Folkehelseinstituttet, ifølge Eurosport.

Når man kommer reisende fra et rødt land, må man ifølge reiserådene være i karantene i 10 dager. Han skal ha blitt testet, men testresultatene har ikke kommet tilbake og han var derfor ikke klarert til kveldens kamp.

Blink-trener, Roar Vikvang var ordknapp om grunnen før kampen.

– Nicklas er ikke klarert av helseteamet, så det er forklaringen på det. Sånn er det noen gang og det må vi håndtere, sa Vikvang til Eurosport før kampen.

I karantene: Stjørdals-Blinks førstekeeper Nicklas Frenderup skal være satt i karantene, etter at han fikk møte en spiller på prøvespill fra et land, som er kategorisert som rødt av Folkehelseinstituttet. Foto: Henrik Einangshaug

Tatt ut av troppen

Medisinsk ansvarlig i Stjørdals-Blink, Espen Linaker forteller etter kampen til Nea Radio at det dreier seg om en rutinesvikt.

- Frenderup har vært i kontakt med en prøvespiller som kom fra Danmark i kort tid. Når vi oppdaget det gjennom våre interne rutiner valgte vi å ta han ut av troppen for sikkerhets skyld.

Prøvespilleren var fra et rødt distrikt i Danmark, og Frenderup skal ha hentet spilleren på Værnes.

- Frenderup tok en koronatest nå nylig. Når vi får et svar på den, og den eventuelt er negativ, så vil han være en del av troppen igjen som alle de andre spillerne.

- Mest sannsynlig vil han være klar igjen allerede til neste kamp. Så er det opp til trenerne å plukke ut det beste laget.

Tabbe av Blink

– Det er krise at Stjørdals/Blink klarer å sette seg i denne situasjonen. Ja, det er mye å sette seg inn i med karantener og det er et vanskelig regelverk, men ikke sett din egen keeper i en slik situasjon. Ikke la han ta imot noen utenfor troppen, sa Eurosports Petter Bø Tosterud om situasjonen, før han legger til:

– Det virker helt merkelig at man har gjort noe sånt. Tre kamper på denne uken, det er jo ni poeng i potten for Stjørdals/Blink som allerede mangler toppscoreren i ligaen: Lillebo på topp. Man skjønner hvorfor Vikvang ikke snakker mer om dette, for de har helt åpenbart drete seg ut.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...