Nea Radio

Minneprotokollene legges ut fredag morgen

Tung dag: Flagget vaiet på halv stang ved Plankbærarn i Hommelvik torsdag. Foto: Anne Gundersen

Fredag morgen klokken 09.00 legges minneprotokollene for ordfører Ingrid Johansen Aune ut i Hommelvik rådhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2019 kl 00:25

I morgen tidlig klokken 09.00 vil minneprotokoller for ordfører Ingrid Johansen Aune bli lagt ut i servicetorget i Hommelvik Rådhus.

– Det legges ut to protokoller og fungerende ordfører, Ole Herman Sveian, vil signere den ene, mens leder i Malvik Arbeiderparti, Anne Synnøve Mostervik signerer den andre, sier rådmann Carl Jakob Midttun.

– Deretter kommer fylkesordfører Tore O. Sandvik og Fylkesmannen og etter det blir det åpent for alle å signere.

Saken fortsetter under lydklippet:

Foto: Anne Gundersen

Samlet seg i sorgen

Torsdag kveld samlet det politiske miljøet seg til et åpent møte for å være sammen i sorgen over det ufattelige som inntraff etter at Ingrid Johansen Aune omkom i en båtulykke sammen med kjæresten Eivind Olav Kjelbotn Evensen.

– Jeg tror alle kjente på at det var godt å komme sammen, sier fungerende ordfører Ole Herman Sveian.

– Vi har mistet en fantastisk fin ordfører og tankene går først og fremst til familien i denne forferdelige situasjonen.

Aktiv

– Ingrid har vært en aktiv ordfører og hatt klare ambisjoner for sin politiske gjerning. Det er dette engasjementet som nå reflekteres i den mediaoppmerksomheten dette får, både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Sveian.

– Hun har vært i regjeringsapparatet som rådgiver og hun har hatt andre profilerte jobber og da blir man lagt merke til. Dette har også vært svært positivt for Malvik. Midttun sier videre at morgendagen vil preges av strategiske møter.

– Dagen i dag har vært preget av en krisesituasjon, men vi må nå også legge til rette for at politisk nivå får jobbet seg gjennom de politiske utfordringene. Men det aller viktigste for oss nå er som sagt å slå ring om familien.

Utenkelig

Flagget vaiet på halv stang ved Plankbærarn ved rådhuset i dag, statuen som er selve symbolet på arbeiderbevegelsen i Hommelvik. Klokka 21.00 gikk vaktmester Ketil Mehlum den tunge veien over parkeringsplassen for å fire flagget.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle måtte heise flagget på halv stang for Ingrid, sukker han og forteller at hver morgen på rådhuset fant det samme ritualet sted.

– Hun kom stormende inn døra, gikk rundt og ga alle en klem, spurte personlige spørsmål om både det ene og det andre, før hun løp opp på kontoret i andre etasje og gikk igang med dagen sin. Ikke sjelden var hun den siste som gikk hjem. Hun hadde en ustoppelig energi og hun brydde seg bestandig om andre. Slik tror jeg alle vil huske Ingrid.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...