Nea Radio

Minnekonsert og sesongavslutning for Norsk radio og fjernsynsmuseum

Sesongavslutning for Norsk radio og fjernsynsmuseum Foto: Ola Bjerken

I helgen var det klart for sesongavslutning for Norsk radio og fjernsynsmuseum, i tillegg ble det av holdt en minnekonsert på fredag for Asmund Bjørken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2020 kl 12:37

Fredag ble årets eneste konsert avholdt på museet, det var en minnekonsert for musikeren Asmund Bjørken.

– Når det blir en slik konsert så skulle vi selvfølgelig ønske at det var flere som fikk mulighet til å kjøpe billetter, men på grunn av smittevernhensyn så kunne vi ikke selge flere enn 40 billetter, fortalte daglig leder Jan Erik Steen til Nea Radio før konserten på fredag.

Minneverdig konsert

Det ble en minneverdig konsert for de som var så heldige å sikre seg billett. De fikk se et knippe drevende musikere hylle Asmund Bjørken i kjent stil. Flere av musikerne fikk gleden av å spille med Asmund Bjørken i flere år, før han gikk bort i 2018.

– Hvem var med på hyllesten av Asmund Bjørken?

– Det var med ei sangerinne, Kirsti Huke. Hun er fantastisk, kan minne litt om Ella Fitzgerald som var ei kjent jazzsangerinne. Asmund Bjørken hadde med en del sangerinner på slutten av 60 tallet og starten av 70 tallet som kompletterte orkesteret, forteller Jan Erik Steen.

– Bjørn Alterhaug har spilt sammen med Asmund siden 1966, Per Olav Gren siden først på 70 tallet og ikke minst sønnen Ove Bjørken som også har spilt med Asmund siden 70 tallet, forteller Jan Erik Steen.

I tillegg så var Kåre Kolve, Ernst Viggo Sandbakk, Erling Aksdal og Petter A. Røstad jr., med på hyllesten av Asmund Bjørken

God sesong for museet

– Sesongen har jo vært annerledes enn tidligere sesonger. Til påske var det nesten fullbestilt med busslaster hver ukedag hele sommeren, som ble avbestilt i løpet av en uke i midten av mars, forteller Jan Erik Steen.

– Vi fikk lov til å åpne i slutten av mai som vi hadde tenkt på forhånd. Vi var veldig skeptiske på om det kom folk, men hver helg har det vært stappfullt, nesten litt i overkant, men det har gått veldig bra, sier Jan Erik og legger til. Det har vært ekstremt overraskende og svært hyggelig.

Saken fortsetter under bildet.

Norsk fjernsynsmuseum Foto: Ola Bjerken

Operativt fjernsynsstudio

– Neste år er det ny sesong, vil du røpe noe om hva folk kan forvente seg å se da?

– Vi gjør om litt hvert år. Den største endringen er at vi har bygd et nytt operativt fjernsynsstudio med gammelt utstyr og et regirom på ca. 35 kvm. Hvor folk kan gå inn å se hva som foregår på skjermene, så det tror jeg blir artig opplevelse for folket, forteller Jan Erik Steen.

Hør intervjuet med daglig leder Jan Erik Steen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...