Nea Radio

Korona:

Millioner til trønderske småbedrifter

MILLIONER til trønderske småbedrifter. Foto: Forbrukslån.no

Trønderske småbedrifter og enkeltpersonforetak får en utstrakt hånd i en vanskelig tid. Ni millioner kroner foreslås puttet inn i den fylkeskommunale ordningen «BIO Trøndelag».

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Gjennom BIO Trøndelag kan aktørene søke om midler til bedriftsintern opplæring (BIO), som et tiltak for å styrke kompetanse for å motvirke en krevende markedssituasjon. Ordninga skal utvikles i samarbeid med næringslivet og kompetanse-tilbyderne i Trøndelag, skriver Trøndelag fylkeskommune i ei pressemelding.

Det foreslås at ordninga skal prioritere småaktører i spesielt utsatte bransjer. I første rekke gjelder det opplevelsesnæringer, reiseliv, kultur-og småskalamatprodusenter, samt mat- og restaurantbransjen.

Politisk behandling tirsdag

Førstkommende tirsdag behandles forslaget i fylkesutvalget i Trøndelag fylkeskommune. Målet er å få opp ordninga så raskt som praktisk mulig.

Fylkeskommunen har hatt et samhandlingsmøte med NHO, LO, KS, Innovasjon Norge, NAV og de sentrale finansaktørene i fylket. Planene for BIO Trøndelag ble godt tatt imot av aktørene.

Tord Lien er regiondirektør i NHO. Foto: NHO

- Dette er nok et eksempel på at samarbeidet mellom partene fungerer når det virkelig gjelder. Vi er på vegne av bedriftene svært fornøyd med at dette kommer og at det vil bli rigget for å raskt kunne komme til nytte for ansatte og bedrifter, sier regiondirektør Tord Lien i NHO Trøndelag.

Det skal lages et eget søknadsskjema for BIO Trøndelag i portalen regionalforvaltning.no, og ordninga skal være både effektiv og attraktiv for målgruppa.

- Tilbydere av etter- og videreutdanning må også forberede seg på oppdrag, samtidig som fylkeskommunen kan bidra til å samordne kompetansetilbud til bedrifter med like opplæringsbehov, sier fylkesrådmann Odd Inge Mjøen i Trøndelag fylkeskommune.

Odd Inge Mjøen er fylkesrådmann i Trøndelag. Foto: Trøndelag fylkeskommune

Ett av ti korona-tiltak fra staten

Gjennom regionreformen fikk fylkeskommunene styrket den kompetansepolitiske rollen. For 2020 fikk Trøndelag opprinnelig 4,75 millioner statsbudsjett-kroner til ordningen bedriftsintern opplæring, som tidligere ble administrert av NAV. Den nasjonale BIO-bevilgningen er økt med 50 millioner kroner for 2020, som ett av ti prioriterte tiltak i regjeringens første tiltakspakke i korona-situasjonen. Av den samlede bevilgningen på 105 millioner kroner får Trøndelag om lag ni millioner kroner til BIO Trøndelag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...