Nea Radio

Kompensasjon av bortfall foreldrebetaling barnehage og SFO:

Milliarder til kommunene

Kompensasjon: Nå får kommunene kompensasjonen for bortfall av foreldrebetaling. På bildet: Ysterhagaen Barnehage på Røros Foto: Per Magne Moan/Arkiv

Rammetilskuddet til kommunene ble økt med én milliard kroner

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2020 kl 10:05

Nå har kommunene fått pengene på konto, etter at Stortinget vedtok regjeringens forslag om kompensasjon til kommunene for bortfall av foreldrebetaling i barnehage og SFO. Rammetilskuddet til kommunene ble økt med én milliard kroner og midlene ble fordelt til kommunene i den ordinære utbetalingen av rammetilskuddet den 4. mai.

Kompensasjonen gjelder for perioden 13. mars til 13. april.

Midlene er fordelt etter kostnadsnøkkelen i inntektssystemet, og det er tatt utgangspunkt i hvor stor andel av inntektsbortfallet som gjelder barnehage og SFO. 700 millioner kroner er fordelt etter kriteriene for barnehage, og 300 mill. kroner etter kriteriene for grunnskole. Kommunene vil deretter utbetale kompensasjon til de private barnehagene etter søknad.

Dette får kommunene (antall tusen)

Trondheim 38 172
Steinkjer 4 278
Namsos 2 754
Frøya 974
Osen 143
Oppdal 1 248
Rennebu 434
Røros 857
Holtålen 300
Midtre Gauldal 1 159
Melhus 3 322
Skaun 2 009
Malvik 3 045
Selbu 698
Tydal 132
Meråker 401
Stjørdal 4 539
Frosta 467
Levanger 4 013
Verdal 2 584
Snåsa 391
Lierne 230
Røyrvik 95
Namsskogan 141
Grong 433
Høylandet 243
Overhalla 826
Flatanger 170
Leka 91
Inderøy 1 293
Indre Fosen 1 760
Heim 1 046
Hitra 859
Ørland 1 909
Åfjord 767
Orkland 3 255
Nærøysund 1 814
Rindal 352

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...