Nea Radio

Miljøtilskudd til Trøndelag

MILJØTILSKUDD: Stjørdal er en av 19 kommuner som i år får støtte fra Miljødirektoratet til klimatilpasning. (Arkivfoto av ordfører Ivar Vigdenes) Foto: Anne Gundersen

Skaun, Stjørdal og Trondheim kommuner får støtte fra Miljødirektoratet til klimatilpasning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Miljødirektoratet mottok til sammen 29 søknader innen fristen som var den 15. februar, og tre kommuner i Trøndelag er blant de 19 som mottar støtte i år.

Kommunene i hele Norge mottar til sammen 6,4 millioner kroner fra tilskuddsordningen for klimatilpasning som Miljødirektoratet forvalter på vegne av Klima- og miljødepartementet.
Formålet er å styrke kommunenes arbeid med klimatilpasning. Midlene skal brukes til kunnskapsoppbygging om hvordan dagens og framtidens klimaendringer vil påvirke kommunens ansvarsområder, og til utredninger og tiltak som kommunen må sette i verk for å møte klimaendringene.

Tre trønderkommuner får tilskudd

Skaun kommune får tilskudd til utarbeiding av digitalt kart som viser flomveier,
Stjørdal kommune til flomanalyse for sentrum og
Trondheim kommune til klimatilpasning og konsekvensområde ytre miljø

Tematikken i årets søknader

Mange av søknadene går ut på problematikken forbundet med økende nedbørsmengde. I tillegg til søknader om midler til kartlegging av flom og overvann, er det i år flere prosjekter knyttet til havnivåstigning og helhetlig håndtering av ekstremnedbør i byer.

Fylkeskonservatoren i Vest-Agder ønsker å utvikle en veileder for hvordan man best kan sikre kirker og andre større bygninger med kulturminneverdi. - Konservatoren er den første som mottar støtte til en slik studie, skriver Miljødirektoratet på sine sider.

Også Trondheim kommune sin søknad dekker et område det er gjort relativt lite på til nå. I søknaden er det identifisert et behov for «å utvikle en god metodikk for å kartlegge hvordan klimaendringene kan påvirke ulike sider ved det som kommer inn under begrepet ytre miljø».

Trondheim kommune er opptatt av kunnskapsoverføring og er med i Nettverk for klimatilpasning i Trøndelag som en del av prosjektledelsen.

- Alle kommuner i Trøndelag er invitert til å delta i nettverket som vi håper blir en fin arena for diskusjon og for å dele sin kunnskap og erfaring. Miljødirektoratet, Fylkesmannen i Trøndelag og Fylkeskommune i Trøndelag er med i arbeidsgruppen for nettverket, skriver Fylkesmannen i Trøndelag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...