Nea Radio

Miljøprogram for trøndersk jordbruk

Foto: Fylkesmannen i Trøndelag

Med bakgrunn i fylkessamanslåinga har Fylkesmannen utarbeidet et nytt «regionalt miljøprogram» og nye «regionale miljøtilskot» for jordbruket i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det meste av det som var i tidligere Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag er videreført i det nye «Miljøprogrammet» og i «Miljøtilskota», men en del endringer er gjort. «Miljøprogrammet» legger opp til at redusert utslipp av klimagasser skal vektlegges mer enn tidligere. Sterkere prioritering av klimatiltak har gjort at tiltak mot forurensing av vassdrag og for ivaretaking av biologisk mangfold er prioritert litt ned.

Miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel

Som et klimatiltak er det innført miljøtilskudd for å bruke husdyrgjødsla tidlig i vekstsesongen, før 10. august. De som får dette tilskuddet kan også få tilskudd til å bruke tilførselsslange/slepeslange i stedet for tankvogn når gjødsla blir spredt på jorda.

Biologisk mangfold, kulturminne og kulturmiljø

Det blir fremdeles mange ordninger som stimulerer til å ta vare på eller øke biologisk mangfold, og det er ordninger for å ivareta kulturminner og kulturmiljø. Skjøtsel av utvalgte naturtyper, slåttemark, slåttemyr og kystlynghei blir videreført, det samme blir tilskudd til skjøtsel av kulturminne og setertilskudd.

Redusert næringsavrenning til vassdrag og redusert bruk av plantevernmiddel

Det er et viktig mål å redusere næringsavrenninga til vatn og vassdrag, og det er flere ordninger som støtter dette. For å målrette ordningene så er Fylket for «forurensingsordningane» delt inn i «prioriterte områder» og «andre område» ut i fra vannkvaliteten i de ulike vassdraga. «Prioriterte område» vil kunne få andre og høyere tilskudd enn i «andre område». For å redusere bruken av ugrasmiddel i kornproduksjonen er ordninga om tilskudd til ugrasharving i kornproduksjonen videreført.

Drift av beitelag

Ordninga med støtte til drift av beitelag blir videreført, heter det i ei pressemelding fra Fylkesmannen i Trøndelag.

Søknadsfristene for miljøtilskudd er 15. oktober og for tilskudd til drift av beitelag 1. november.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...