Nea Radio

Røros:

Miljøprisen 2021 går til tradisjonsrik aktør

Produkter fra Rørosmeieriet. Foto: Rørosmeieriet

Et enstemmig formannskap vedtok torsdag 6. mai at Røros kommunes miljøpris 2021 skal gå til 20-årsjubilanten Rørosmeieriet, skriver kommunen i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I begrunnelsen står det følgende:

«Rørosmeieriet har vært en foregangsbedrift i mange år. Deres visjon er «I takt med naturen» og bærekraft er en integrert del av bedriftens strategi og operative drift, noe som gjør Rørosmeieriet til en verdig vinner, sier ordfører Isak Busch.

Rørosmeieriet

- Rørosmeieriet ble etablert på Røros i 2001.
- Bedriften har vokst fra fire ansatte til 40 ansatte.
- De bruker fortsatt de rike meieritradisjonene i regionen som stammer tilbake til 1856.
- I 2018 var de første meieri i Norge som tok i bruk kartonger med 40% redusert CO2-avtrykk.

I takt med naturen i 20 år og tuftet rike meieritradisjoner

Rørosmeieriet ble etablert på Røros i 2001 etter at Tine la ned produksjonen sin på Røros. Sammen med lokalsamfunnet har de lykkes med å bli en hjørnesteinsbedrift basert på foredling av norsk økologisk mjølk, og har vokst fra fire ansatte til 40 ansatte. Rørosmeieriets sjel er tuftet på de rike meieritradisjonene i regionen som stammer tilbake til 1856.

Lokal verdiskaping med innovative globale miljøløsninger

I år feirer meieriet 20 år og i løpet av disse årene har de vunnet en rekke priser, og markerer regionen på nasjonalt og globalt nivå innen miljø og bærekraft. Noen av høydepunktene er:

• 2002 De starter den tradisjonsrike smørproduksjonen, som senere ble kåret til beste norske meieriproduktet i Det Norske Måltid.

• 2005 Ble kåret til årets leverandør av økologiske produkter.

• 2012 Fikk Bygdeutviklingsprisen i Sør-Trøndelag

• 2013-2014 All økologisk mjølkeråvare til produksjonen kommer fra rørostraktene og tilstøtende områder i Hedmark og Sør-Trøndelag.

• 2015 Rørosmeieriet får Vilje og vekst-prisen

• 2018 Som første meieri i Norge tok Rørosmeieriet i bruk kartonger med 40% redusert Co2-avtrykk sammenlignet med vanlig type.

• 2020 Vant prisen for årets produsent under Matprisen

Innovativ og tradisjonell

Rørosmeieriet bruker norske økologiske råvarer og foredler dem til smakfulle produkter som både store og små har glede av. De er tradisjonelle og nytenkende på samme tid, og produktene de lager er av svært høy kvalitet. Røros kommunes klima- og miljøplan skal bidra til at regionen, landet vårt og verden når sine felles mål om å snu klimaendringene. Det er satt ambisiøse mål både globalt, nasjonalt og regionalt. Det er ikke er et valg om vi bli mer klimavennlige, men hvordan vi skal få det til. Rørosmeieriet er en bedrift i kommunen som bidrar til å finne løsningene for framtida, sier Busch. De påvirker, utfordrer og utvikler markedet i positiv retning, og vi er takknemlig for at de fortsetter å sette kursen til glede for så mange, avslutter ordføreren.

Miljøprisen

Miljøprisen er består av et diplom og en gavesjekk på 15 000 kroner. I miljøprisens statuetter står det at prisen kan tildeles enkeltpersoner, organisasjoner, bedrifter eller andre for tiltak som fremmer, følger opp eller kompletterer Røros kommunes miljøpolitikk. Pristildelingen bør reflektere god miljøeffekt, holdningsskapende virkning og/eller langvarig engasjement gjerne også utover kommunegrensen. Prisen deles ut av ordføreren i forbindelse med Rørosmeieriets 20- årsmarkering i august.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...