Nea Radio

Miljøagentene inntar Stjørdal og Meråker

Espen Aarnes er en av tre initiativtagere bak oppstarten av et nytt lokallag for Miljøagentene i Stjørdal og Meråker. Foto: Idunn Thorsø

Førstkommende søndag inviterer barnas miljøvernorganisasjon; Miljøagentene, alle barn og deres foreldre til åpent oppstartsmøte av et nytt lokallag for Stjørdal og Meråker.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2018 kl 18:32

Miljøagentene stammer fra Blekkulfs Miljødetektiver i 1992, og er i dag en organisasjon med godt over 6000 medlemmer og lokallag over hele landet. Deres hjertesaker er blant annet naturglede og retten til å si fra til politikerne når noe er urettferdig, og jobbe for en bærekraftig utvikling for framtiden.

Nå inviterer organisasjonen Stjørdal og Meråkers innbyggere til oppstarten av et eget lokallag, og bak initiativet står blant annet Espen Aarnes som til daglig jobber som lærer ved Skatval Barneskole.

- Det vi ser er at Miljøagentene er godt etablert rundt om i landet, men at vi mangler et lokallag her som kan stå for arrangementer eller skape et miljø rundt barn og miljøbevisthet, forteller Aarnes.

- Det ønsker vi å gjøre noe med nå på søndag, legger han til.

Glede seg over naturen

Miljøagentene er en frivillig barneorganisasjon som er partipolitisk og religiøst uavhengig. Organisasjonen ønsker et renere miljø og en tryggere framtid for jorden og menneskene som bor på den, i følge organisasjonens hjemmeside.

- Tanken er at vi ønsker å skape engasjement og bevissthet hos medlemmene rundt miljøet og dette med å være ute, og ikke minst det å ta vare på naturen, påpeker Aarnes.

- Det sosiale, tenne bål, gå på tur og det å glede seg over å være ute i naturen kommer til å være hovedfokuset, presiserer Aarnes og røper at det ganske sannsynlig kommer til å bli forskjellige og spennende prosjekter for barna å ta del i, som for eksempel å studere livet inni fuglekasser og strandryddedager hvor man kan finne alt mulig rart i fjæra.

Bålmat og fuglekasser

På søndag skal det ikke bare verves nye agenter og medlemmer, det skal også settes ned et styre bestående av tre voksne og tre agenter (barn) som sammen skal finne ut hva lokallaget skal ha fokus på framover. Foruten dette skal det være bål og grillmat, samt bygging av fuglekasser som til våren skal settes ut med kamera inni slik at de som vil kan følge med på fuglelivet inn i kassa på youtube etter hvert.

- Alle er hjertelig velkommen, både de som er medlemmer av andre lokallag, de som ønsker å bli medlemmer og de som bare er nysgjerrige, sier Aarnes.

- Vi lover at det blir sosialt, lærerikt og engasjerende, sier han avslutningsvis.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...