Nea Radio

Sametinget:

Mijjieh datnem daarpesjibie! 

Sametinget inviterer elever på 1.-3. trinn på videregående skole som har samisk i fagkretsen til deres første samiske karrierekonferanse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Som samiskpråklig elev i videregåendeskole, og som nå eller snart står ovenfor karrierevalg, er det et viktig valg for det samiske samfunnet også å tenke på hvor kan det være behov for samisktalende fagkompetanse. Det er noe som i dag er viktig på alle samfunnsområder.

Unik kompetanse

Som samisktalende elev har man en unik kompetanse, og uansett hvilken karrierevalg man tar, så vil det være et stort behov i samfunnet. Det trengs samisktalende helsepersonell, lærere, barnehagepedagoger, politi, jurister, juornalister, ansatte i privat og offentlig forvaltning osv. Fremtida er avhengige av at flest mulig som velger høyere utdanning også bruker den samiskekomptansen videre i yrkeskarrieren.

Sametingspresidenten vil delta

Sametingspresident Aili Keskitalo vil delta på konferansen, Mii dárbbašit du! Mij dárbahip duv! Mijjieh datnem daarpesjibie! og hun håper så mange som mulig blir med på denne første samiske karrierekonferansen.

– Jeg håper jeg kan bidra med å formidle hvor viktig og unike samisktalende elever er for det samiske samfunnet, og at konferansen vil gi elevene nyttig informasjon om karrierevalg og yrkesmuligheter som finnes, sier sametingspresident Aili Keskitalo.

Digitale stands

Sametinget har samlet utdanningsinstitusjoner og andre utstillere fra hele landet til å delta på konferansen. Disse vil holde digitale stands som elevene vil få mulighet til å besøke.

Konferansen vil bestå av både fellesøkter med innlegg fra ulike institusjoner og standbesøk. Sametinget oppfordrer elever til å ta kontakt med den lokale videregående skole for å melde sin interesse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...