Nea Radio

Microsoft svindel

Politiet i Røros og Holtålen advarer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2019 kl 20:52

Politiet i Røros og Holtålen skriver fredag kveld på sine facebooksider at de har mottatt flere meldinger om svindelforsøk via telefon de siste dagene.

Fremgangsmåten er relativt lik, ved at det ringer fra enten et engelsk eller norsk telefonnummer der hvor "selgeren" utgir seg for å være fra Microsoft. I lignende tilfeller har Microsoft uttalt at de aldri ringer til sine kunder på denne måten.

Via telefon tilbyr de blant annet hjelp med å fjerne et påstått virus på datamaskinen din. I tillegg tilbyr de fjerntilgang, altså at de styrer PCen din, og da setter bare fantasien grenser for hva de kan finne på.

Flere har også blitt bedt om å ta bilde av eller kopiere legitimasjonen sin, noe som kan føre til at svindlerne produserer falske identitetspapirer som benyttes i forbindelse med andre kriminelle handlinger.

Skulle du være uheldig å bli utsatt for svindel så er det svært viktigt du kontakter banken din umiddelbart og får sperret kort, byttet kode på BankID og så videre.

Det beste "trikset" for å unngå å bli svindlet

Politiet har også råd for å inngå å bli svindlet:

– Ikke ta telefoner fra nummer du ikke kjenner eller legg på røret, enkelt og greit.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...