Nea Radio

MGP:

MGP-ekspert tror på Sie Gubba

MGP: Artist, låtskriver og komponist Hanne Sørvaag vurderer MGP-låtene 2020 Foto: Morten Bendiksen/ComeOn!

MGP-ekspert Hanne Sørvaag tror mest på Sie Gubba, mens det norske folk holder en knapp på The Voice-vinner Thomas Løseth når Midt-Norge skal gjøre opp om finaleplass i Melodi Grand Prix!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne helga er det artister fra Midt-Norge som skal kjempe som finaleplass på "hjemmebane" i Trondheim 15. februar.

Komponist og låtskriver Hanne Sørvaag er spillselskapet ComeOn!s MGP-ekspert. Hennes favoritt i den kommende delfinalen er Ålen og Gauldalens egne Sie Gubba med låta "Kjære du".

- Det er mange bra elementer i alle låtene, men de som har best totalpakke denne gangen er Sie Gubba. Dette er en velskrevet låt som skiller seg ut med at den er på norsk, samtidig som den er fengende og fin, mener Sørvaag- som selv har stått bak åtte finalelåter i MGP.

Noen dager før det braker løs med MGP-stemning i Midt-Norge, er det norske folk enig med ComeOns! ekspert om at "Norges triveligste band" kan gjøre det bra.

Løseth folkets favoritt

Likevel er det Thomas Løseth fra Fannrem som er folkets MGP-favoritt.

- Slik det ser ut nå er det den tidligere "The Voice"-vinneren med låta "Vertigo" som publikum mener vil sikre seg finaleplassen, men oddsen viser at Sie Gubba ligger hakk i hæl, sier Martin Skuggevik Foss, analytiker og oddsekspert i ComeOn!.

Bookmakere og MGP har en lang historie sammen. Odds på konkurransen er en anerkjent pekepinn på hvordan publikum til en hver tid vurderer bidragene

Oddsekspert Skuggevik Foss mener at Løseths innsats i "The Voice" tilbake i 2017 kan gi ham en fordel hos TV-seerne.

- Dette er et kjent fjes som dukker opp på skjermen kombinert med en silkemyk stemme og god sceneutstråling, noe som helt klart vil skape oppmerksomhet blant MGP-publikummet. Men vi skal heller ikke glemme at Sie Gubba også er et kjent navn for mange. Gla´gutta deltok i MGP i 2011, og kom til finalen med låta "Alt du vil ha". Festbandet er spesialister på å engasjere med folkelige tekster og fengende felespill. Det lukter "tight race", understreker Skuggevik Foss.

ComeOn!s MGP-ekspert Sørvaag mener Thomas Løseth skaper god stemning med låta si og at den vil treffe mange. Hun tror også at "The Voice"-deltakelsen er en fordel for 32-åringen:

- Låta hans bygges fint og gradvis opp. Likevel er det noen steder den føles litt "seig". Samtidig har folk stemt på ham i "The Voice", og det kan være en fordel å ha folk der ute som er godt oppdratt til å stemme på en fra før, mener Sørvaag.

Hanne Sørvaags vurdering av deltagerne i MGPs delfinale for Midt-Norge:

Alexandru «Pink Jacket»
Dette er en catchy låt med bra løft i refrenget. Den faller litt i noen partier, men har generelt godt driv og bra beat. Artisten Alexandru og hans personlighet kan ha god appell der ute.

Vinnerodds: 6.00

Kristin Husøy «Pray for me»
En utrolig kul låt, med drag av noe mørkt og mystisk som passer veldig fint til henne. Kristin Husøy har en veldig bra og særegen stemme. Hun leverer en fin melodi med bra tekst!

Vinnerodds: 7.00

Sie Gubba «Kjære du»
En håndverksmessig godt skrevet låt som holder på “driven” gjennom hele låta, med en tekst som er lett å relatere seg til. Det er fint med en låt som er på norsk. Her har man en bra og fengende melodi, og elementene som har gjort Sie Gubba til et folkekjært band er godt representert.

Vinnerodds: 2.50

Thomas Løvseth «Vertigo»
Thomas har en nydelig stemme og skaper god stemning, det rører ved noe emosjonelt i denne melodien. Låta bygges fint og gradvis, og refrenget vokser. Det er noen steder den føles litt "seig", men folk har stemt på Thomas i "The Voice", og det kan være en fordel å ha folk der ute som er godt oppdratt til å stemme på en fra før.

Vinnerodds: 1.60

Hanne Sørvaag deler sin MGP-favoritt fra Midt-Norge

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...