Nea Radio

Flytrafikken øker på Værnes

Flere avganger: Flyene står klar for avgang på Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

- Vi merker en klar økning i flytrafikken de siste ukene, forteller lufthavndirektør Marit Helene Stigen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mandag 29. juni reiste 4500 passasjerer over Værnes. Det er 40 prosent av antall reisende sammenlignet med i fjor på samme tid.

I mars var Værnes nede i 5 prosent av antall passasjerer sammenlignet med i fjor.

Åpner for flere flyvninger utenlands

I midten av juni ble det åpnet for utenlandsreiser. København var den første destinasjonen man kunne reise til. Søndag 5. juli ble det mulig å fly til Amsterdam. Det er i tillegg ruter til Gdansk, og utover i juli skal det være mulig å fly til Krakow fra Værnes.

De fleste som er ute å flyr, flyr fortsatt innenlands.

- Vi har fått flere avganger til Bergen og Oslo den siste tiden, sier Stigen.

Hør intervjuet med Marit Helene Stigen under i lydavspilleren

Flere servicetilbud er tilbake

Det har vært mulig å kjøpe seg noe i kiosken gjennom hele denne perioden. Nå er flere servicetilbud åpne igjen.

- Vi merker at flyplassen begynner å ligne litt mer på seg selv. Travel Value, tax free, og bokhandel er åpne igjen. Vi kan nå tilby varmmat og noe kaldt å drikke, forteller lufthavndirektøren.

Åpen: Nå kan reisende dra innom bokhandelen igjen før avreise. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Utvikler ny teknologi

Det jobbes nå med å utvikle teknologi som gjør at det vil bli færre berøringer for reisende på flyplasser.

- Hele konseptet er at man kan gjøre mer fra mobilen sin og berøre færre steder. Helt fra man kommer til flyplassen og skal sjekke inn, og reise ut med flyet. Vi tester ut dette først på Oslo Gardemoen så ser vi om vi også greier å levere dette her på Værnes, sier Stigen.

- Har vært spesielt

Stigen forteller at har vært spesielt at flyplassen har nesten vært helt tom. Flere fly som egentlig skulle ha vært i drift er parkert på skråbanen. Selv om flyplassen har stått tom har den vært åpen hele tiden.

- Vi har holdt flyplassen vår åpen 24 timer i døgnet hele veien. Det har vært viktig for ambulanseberedskap og de flyene som har gått. Den delen av samfunnsoppdraget har stått langt framme i bevisstheten vår, også når terminalen vår har virket ganske tom og øde.

Stigen er positiv til at flytrafikken nå øker igjen, men understreker at det er lenge til den vil gå tilbake som normalt.

- Det er klart at det vil gå noen år før flytrafikken er tilbake på 2019 nivå, som var det siste normale året. Det er det ingen tvil om.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...