Nea Radio

Mer skogvern

SKOGVERN på høring, her fra Kvernskora i Meråker. Foto: Eldar Ryan ( Fylkesmannen i Trøndelag)

Fylkesmannen i Trøndelag sender forslag om vern av skogområder på høring. 14 nye naturreservat er foreslått opprettet, mens sju områder er utvidelse av eksisterende verneområder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2018 kl 11:24

Fylkesmannen sender nå på høring forslag om vern av skogområder. Det foreslås opprettelse av 14 nye naturreservat, mens sju områder er utvidelse av eksisterende verneområder.

Områdene er:

Renselelva naturreservat, Røyrvik kommune
Homstad naturreservat, Overhalla kommune
Ledangsvalen naturreservat, Namdalseid kommune
Honnavasslia naturreservat, Flatanger kommune
Vegsetlia naturreservat, Snåsa kommune
Utvidelse Finsåsmarka naturreservat, Snåsa kommune
Ålnestangen og Tynestangen naturreservat, Snåsa kommune
Utvidelse Kvamsfjellet naturreservat, Steinkjer kommune
Svartberget naturreservat, Namdalseid kommune
Utvidelse Blåfjella-Skjækerfjella/Låarte-Skæhkere nasjonalpark, Verdal kommune
Kringåsan naturreservat, Stjørdal kommune
Kvernskora naturreservat, Meråker kommune
Utvidelse Hildremsvatnet naturreservat, Bjugn kommune
Utvidelse Nordelva naturreservat, Bjugn kommune
Storlidalen naturreservat, Indre Fosen kommune
Berga naturreservat, Indre Fosen kommune
Kongsliin naturreservat, Klæbu kommune
Stavåa naturreservat, Rennebu kommune
Utvidelse Svarttjønnåsen naturreservat (Gullaugtjønna NR), Melhus kommune
Utvidelse Urvatnet og Litlbumyran naturreservat, Meldal kommune
Utvidelse Gråura naturreservat, Oppdal kommune

- Områdene er frivillige tilbud fra de private grunneierne. Det er areal på Statskog i ett område, Litlbumyran – Utvatnet i Rennebu kommune. Allskog har vært de private grunneierne forhandlingspartner, skriver Fylkesmannen i Trøndelag.

Områdene har naturtyper som boreal regnskog, kalkskog, blandingsskog i lavlandet, edellauvskog, svartorsump, bekkekløft og gammel skog under naturlig dynamikk. Noen av områdene er utvidelser av eksisterende naturreservat. Et skogområde er utvidelse av Blåfjella-Skjækerfjella/Låarte-Skæhkere nasjonalpark, i Verdal kommune. Områdene utgjør 54436 da, hvorav 35491 da er skogareal, noe som utgjør 0,21% av skogarealet i fylket.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...