Nea Radio

Mer fiberutbygging i Ålen

SIGNERT: Steinar Næss, regiondirektør i Telenor Norge AS, og Erlend Solem, fylkesdirektør i Trøndelag fylkeskommune, med signeringsdokumentet. Foto: Pål M. Dahlø, Trøndelag fylkeskommune

Telenor vant anbudskonkurransen og skal innen utgangen av neste år sørge for bedre bredbåndstilknytning i Ålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Før helga ble det signert en avtale mellom fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag fylkeskommune, Erlend Solem og regiondirektør i Telenor Norge AS, Steinar Næss, som gjør at området Ålen Nord i Holtålen kommune får fibertilknytning.

- Det er en svært gledelig nyhet at dette nå endelig er formelt i orden, sier enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken.

Ferdig i løpet av 2020

En forutsetning for at dette skulle bli en realitet var at 70 prosent av husstandene i området hadde tegnet kontrakt på forhånd. - Sånn gikk det heldigvis, og nå har Telenor en frist på seg for å ferdigstillelse av prosjektet innen 31. desember 2020, sier Morken. - Holtålen kommune har i lengre tid arbeidet med å bedre bredbåndsdekningen for blant annet husstander i området Ålen Nord som ikke oppfyller hastighetskravene til NKOM (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet). Denne utbyggingen er også i tråd med vedtatt plan for utbygging av bredbånd og mobiltelefoni i kommunen, sier Morken og understreker at det nå settes fokus på nye utbyggingsområder i kommunen. 


Anbudskonkurranse

Utbyggingsområdet var utlyst på anbud, og det var Telenor som vant anbudskonkurransen.

- Det er Trøndelag fylkeskommune som har stått for den formelle prosessen, sier Morken, som skryter av fylkeskommunen. - De har vært, og er fortsatt, en svært viktig samarbeidspartner for oss i arbeidet med utbygging av fiberbredbånd i kommunen, sier Morken, som kan opplyse om at de også bidrar med 300.000 kroner inn i dette prosjektet. Holtålen kommune har bevilget èn million kroner og abonnentene må betale en egenandel på nesten 5.000 kroner. Resten er det operatøren, Telenor, som står for. Ikke for seint

Har du ennå ikke tegnet kontrakt, bør du gjøre det så snart som mulig. Når kobbernettet til Telenor fases ut etter hvert, så blir fiber det eneste alternativet i dette området.

- Samtidig er det viktig at en stiller opp for fellesskapet – tar en for «laget». Det er fortsatt viktig i dette prosjektet, men ikke minst blir dette like viktig i de fremtidige prosjektene som kommunen arbeider med, sier enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...