Nea Radio

Lokalbutikken:

- Mer enn en butikk

NÆRBUTIKKENS DAG: Jonathan Flatmo er butikksjef ved Coop Marked i Brekken. Lørdag inviterer han på kake. Foto: Coop

Den lokale butikken er selve limet i mange lokalsamfunn. Lørdag er det Nærbutikkens dag, og da skal hverdagshelten feires.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Lørdag ønsker vi å gjøre det litt ekstra hyggelig å besøke oss. Da blir det kaffe og kake til både gamle og nye kunder, og selvsagt noen ekstra gode tilbud, sier Jonathan Flatmo, butikksjef hos Coop Marked Brekken.

Det inviteres også til kake ved Coop Marked-butikken i Tydal og på Glåmos.

Mer enn en butikk

- Jeg tror vi er mer enn en butikk. Både hos oss og ellers er nærbutikken et viktig sosialt møtested. Det er der man kommer for å slå av en prat, kanskje ta seg en kaffekopp, og handle litt til dagens middag, sier Flatmo.

- Ved å handle i nærbutikken er kundene med på å ivareta et levende lokalsamfunn. Det er mange hverdagshelter som jobber i de små distriktsbutikkene. Vil du ha en nærbutikk i morgen, må den brukes i dag, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, som blant annet driver 17 nærbutikker.

De små er viktige

Det er viktig for Coop Midt-Norge, som er landets nest største samvirkelag, å også opprettholde de minste butikkene i distriktene.

- Vi ønsker å belyse hvor viktig våre kunder og medlemmer er for å holde liv i disse butikkene som på mange steder fungerer som limet i lokalsamfunnet. Samtidig vil vi vise de tilreisende hvor viktig det er at de handler lokalt, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Merkur

Han trekker frem viktigheten av Merkur-støtten for å opprettholde de minste butikkene, selv for Coop Midt-Norge, som er landets nest største samvirkelag.

- Merkur-programmet gjør at vi kan investere og oppgradere butikkene som ellers har lav lønnsomhet, sier Vik-Mo.

Merkur-programmet ligger under Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og skal sikre folk i distriktene tilgang til nærbutikk av god kvalitet. Gjennom programmet tilbys blant annet rådgivning og støtte for å øke lønnsomheten til de minste butikkene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...