Nea Radio

Nea Radio

Mer effektiv skadefelling

Foto: Statens Naturoppsyn

Klima- og miljødepartementet går nå inn med støtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i Hedmark.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Klima- og miljødepartementet går nå inn med pengesstøtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark.
Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal, Engerdal og Rendalen har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i fylket.

Prosjektet støttes med opp til 360 000 kroner for 2017. Det er Miljødirektoratet som skal gi pengene.

– Det er viktig å gjøre skadefellingslag mer effektive slik at rovvilt som gjør skade i beitepriotiterte områder raskt kan avlives. Det vil bidra til å redusere tap av beitedyr, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Det er kommunene Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal, Engerdal og Rendalen som har gått sammen om prosjektet som nå får statlig støtte. Kommunene vil også bidra med midler inn i prosjektet.

– Kunnskapen fra skadefellingsprosjektet i Hedmark vil kunne gi verdifull informasjon og erfaring som kan komme til nytte i andre deler av landet, sier Helgesen.

Prosjektet skal bidra til å øke kompetansen til de kommunale fellingslagene, bedre ivareta deres sikkerhet og arbeidsvilkår, og øke muligheten for vellykket skadefelling av rovdyr. Dette skal de oppnå blant annet gjennom kurs, treningssamlinger og utdanning av egne hundeekvipasjer. I tillegg skal prosjektet bidra til en bedre dialog mellom Fylkesmannen i Hedmark og de involverte kommunene og fellingslag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...