Nea Radio

Nea Radio

Mer av alt i Jeven Tuschke

Familien Hjerten kan du måte i Jeven Tuschke. Familien består av Anders – Jo Bjørner Haugom, Geline – Berit Hanssen, Ingeborg – Hanne Uglem Hovdahl, Anna – Oda Isabella Smit Ødegaard og Hjartrud – Kirsti Sæter. Foto: Svein Eggan

Det blir mer forviklinger, mer galskap, flere forestillinger og flere aktører når Bergstaden Teaterlag setter opp ny forestilling av Jeven Tuschke med premiere 15. september.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I alt 21 hardtøvende personer vil i høst gå på scenen etter et år med øving, opplyser nestleder Anne Nørbech i Bergstaden Teaterlag i en pressemelding.

De nye ansiktene og stemmene

Noen endringer må til når det musikalske teateret setter opp den frittstående oppfølgeren til Tuschke! Regissør Rulle Smit gjennomførte audition på flere av rollene i fjor og kan nå røpe hvem de nye aktørene er.

De nye helt nye er: Dag Harald Bakken, Erlend Ytterhaug Ryen, Mia Ramsfjell, Silje Feragen, Mads Tamnes, Oskar Tørres Lindstad, Sigmund Ryen Tøndel, Ela Ødegård og Ane Linn Haagaas.

Dag Harald Bakken kom flyttende til Røros og ble raskt med i både Arbeiderkoret og i teaterlaget. Senere har han vært medlem av Sangforeningen og Kirkekoret i flere år. I Bergstaden teaterlag har han bl.a vært med på juleoppsetninger for barn og NM revyen i 2015. «Det faller seg helt naturlig å gjøre noen flere sprell sammen med teaterlagets skuespillere nå, hvertfall når jeg får spille mannen til min samboer også på scenen,» ler han. Dag Harald stiller gjerne opp i små sideprosjekter for å underholde både med sang og munnspill, men det er kanskje gjennom gruppen MacHaggis du ser ham oftest opptre. Han har også vært med i koret i Elden i flere år.

Artikkelen fortsetter under bildet

Familien Iversen består av Lars – Dag Harald Bakken, Oline – Astrid Tronsmoen, Per – Oskar Tørres Lindstad, Ola – Mads Tamnes, Hans – Sigmund Ryen Tøndel og Iver – Stig-Arvid Leinum. Foto: Svein Eggan

Mads Tamnes har vært på scenen i de to siste revyene i Brekken og var også med i en revy på Aursunden. Han var også en av de som prøvde seg på scenen i skolesammenheng og hadde bl.a. rollen som Johannes i An-Magritt og var med i Bør Børson. «Jeg husker godt at jeg tenkte at «Dette kunne jeg tenkt meg å være med på» da jeg så Tuschke! Jeg har jobbet med Rulle Smit før, så da hun ringte meg og spurte om jeg kunne tenke meg å bli med på Jeven Tuschke!, var jeg ikke vond å be. Det skulle en øving til så var jeg inne i gjengen og var med på notene. Dette er en ny og spennende utfordring, ikke minst får jeg kjent litt på min egen komfortsone og hvor den går,» ler brekkingen.

Erlend Ytterhaug Ryen startet med å spille piano på skolen. Han er en av de mange mennene fra Os som du finner i rekkene i Os Mannskor. Han er heller ikke ukjent med å spille skuespill, bl.a Slåttfolket som 4H satte opp to år på rad i 2012 og 2013. Med en far som lever for og av musikk så blir det også en del musikk i hjemmet. «Det var nok litt tilfeldig at jeg ble med i Jeven Tuschke, men jeg husker jeg tenkte at det hadde vært veldig moro å være med på noe slikt, da jeg så Tuschke! for 2 år siden,» sier en glad Erlend.

Silje Feragen er en av de som har medvirket i Elden helt fra barnsben av. Hun har hatt mange ulike roller i på Slegghaugan helt fra 1996 og frem til kun for tre/fire år siden. Etter grunnskole har hun gått på musikk- og teaterlinje på Ringerike Folkehøgskole. Foruten dette har hun vært gjestevokalist i bandet «Hovistuten», sunget under åpningen av Rørosmartnan, vært med Arnfinn Strømmevold på oppsettingen «Farende Fant» og sunget i mange private oppdrag. «Jeg så Tuschke! i 2015 og fikk så veldig lyst til å bli med på den herlige galskapen. Heldigvis fikk jeg det!» sier Silje.

Ane Linn Haagaas startet i ungdommen i skolekoret til Anne Karin T Wendelbo og ble med i koret til Det brinner en Eld i 1994, bare 14 år gammel. Veien i Elden har gått fra kor, til små statistroller og til sin første solistopptreden på scenen som Ellen. Etter dette fikk hun mer trua på seg selv som sanger og det ble flere opptredener sammen med Erik Roll, i genrene jazz/pop og vise.

Da Ane Linn studerte i Trondheim var hun med som vokalist i Trondheim Storband, og sang også i Trondheim kvinnelige studentersangforening og Knauskoret på Samfundet. Etter noen år «uta stena», vendte hun hjem sammen med mann og barn - og fikk seg jobb på kulturkontoret. Etter at hun kom hjem til Røros har hun vært med og startet opp band som Save me Barry og Funky Fjellfolk.

Disse er med videre…

Det er mange som var med i Tuschke! som også er med til høsten. I tillegg til de nye ansiktene vil du på scenen igjen finne: Jo Bjørner Haugom, Astrid Tronsmoen, Berit Hanssen, Hanne Uglem Hovdahl, Oda Isabella Smit Ødegaard, Rolf Feragen, Liv Bye, Kirsti Sæter, Ann-Randi Røstum, Aina Sandnes Røste, Kåre Wessel og Stig-Arvid Leinum.

Har ventet lenge

Alle aktørene gleder seg umåtelig til å vise frem hva de har holdt «hemmelig» for andre rundt seg gjennom det siste året. «Om du var å så Tuschke! og kjente litt på den verdenen som ble skapt på scenen, så kan du glede deg til å delta i bygdas slarv, hemmeligheter og kjærlighetsdrama igjen. For ikke å glemme musikk- og sangprestasjonene,» avslutter Rulle.

Billettsalget er allerede i gang til årets forestilling.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...