Nea Radio

Værnesregionen:

Mener de har kontroll på smittesituasjonen

Kontroll: Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, mener det er kontroll på smittesituasjonen i området. Foto: Anne Gundersen

Har stoppet et av to smitteutbrudd helt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi har hatt to små utbruddslinjer siden 10. desember. En av disse har vi nå stoppet helt, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen. Han sier videre at det kan virke som om folk er noe mer forsiktige nå enn tidligere i høst.

– Det viktigste nå er å holde ut. Vi balanserer på en knivegg. Vi har vært forsiktige i månedsvis og vi nærmer oss utgangen på dette i og med at vaksinen er rett rundt hjørnet.

– Det er også viktig å ta selv små symptomer på alvor. Det er svært stor forskjell på hvor hardt folk rammes av Covid 19.

Skepsis

Vonen registrerer at det finnes en viss skepsis mot vaksinen.

– Det er viktig å være klar over at denne vaksinen ikke inneholder virus, men en etterligning. Det vil kunne oppstå noen bivirkninger ved å ta vaksinen og dette skjer fordi kroppen mobiliserer immunforsvaret for å skape motstand mot viruset. Han nevner lett ømhet i armen, lett sykdomsfølelse og feber som eksempler på bivirkninger som kan oppstå.

– Det er frivillig å ta vaksinen, men vi anbefaler alle å vaksinere seg, sier Vonen. Han råder folk til å holde kontroll på hvor de er og hvem de treffer hver dag, slik at de kan oppgi disse opplysningene om nødvendigheten for smittesporing oppstå.

– Dette, sammen med å overholde de til en hver tid gjeldende smitteråd, er med på å bekjempe spredningen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...