Annonse
Nea Radio

Barnedødsfallet:

Mener å kjenne til dødsårsaken

Døde ved St. Olavs: Politiet mener nå å kjenne til dødsårsaken, etter at et barn på under ett år døde ved St. Olavs hospital. Foto: Kommunal - og moderniseringsdepartementet

Politiet mener nå å kjennne til dødsårsaken etter at et barn døde på St. Olavs hospital forrige uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2020 kl 12:29

Annonse

Politiet startet etterforskning da de mandag 7. desember mottok en melding fra St. Olavs hospital, etter at et barn ble innlagt med indre skader fredag 4. desember.

Torsdag 10. desember ble barnet på under ett år ærklært død, på St. Olavs hospital.

I løpet av helgen ble det gjennomført obduksjon av det avdøde barnet og politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten gjør at politiet nå mener å kjenne til dødsårsaken, men av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå nærmere inn på dette på nåværende tidspunkt, sier påtaleansvarlig politiadvokat Line Ramberg.

To er varetektsfengslet

Et par som var omsorgspersoner til barnet, ble siktet i saken. Paret er ikke barnets biologiske foreldre, men har hatt ansvaret for barnet etter at det ble forflyttet av barnevernet.

De to siktede i saken ble fredag varetektsfengslet i fire uker, i Inntrøndelag tingrett. Den ene personen fikk redusert varetektsfengslingen til to uker i Frostating lagmannsrett.

– Vi tar kjennelsene til etterretning. Siktelsene er uendrede, men vurderes fortløpende. Vi jobber fortsatt ut fra flere hypoteser om hva som har forårsaket skadene som førte til barnets død, sier Ramberg.

De to siktede er ikke avhørt siden fengslingsmøtene fredag. Nye avhør planlegges gjennomført i den nærmeste tid. Politiet fortsetter bred etterforskning, med vitneavhør, tekniske undersøkelser, gjennomgang av digitale enheter, helsejournaler og andre etterforskningsskritt, for klargjøre hva som har skjedd.

Nøkkelord

Annonse