Nea Radio

Barnedødsfallet:

Mener å kjenne til dødsårsaken

Døde ved St. Olavs: Politiet mener nå å kjenne til dødsårsaken, etter at et barn på under ett år døde ved St. Olavs hospital. Foto: Kommunal - og moderniseringsdepartementet

Politiet mener nå å kjennne til dødsårsaken etter at et barn døde på St. Olavs hospital forrige uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2020 kl 12:29

Politiet startet etterforskning da de mandag 7. desember mottok en melding fra St. Olavs hospital, etter at et barn ble innlagt med indre skader fredag 4. desember.

Torsdag 10. desember ble barnet på under ett år ærklært død, på St. Olavs hospital.

I løpet av helgen ble det gjennomført obduksjon av det avdøde barnet og politiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten gjør at politiet nå mener å kjenne til dødsårsaken, men av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå nærmere inn på dette på nåværende tidspunkt, sier påtaleansvarlig politiadvokat Line Ramberg.

To er varetektsfengslet

Et par som var omsorgspersoner til barnet, ble siktet i saken. Paret er ikke barnets biologiske foreldre, men har hatt ansvaret for barnet etter at det ble forflyttet av barnevernet.

De to siktede i saken ble fredag varetektsfengslet i fire uker, i Inntrøndelag tingrett. Den ene personen fikk redusert varetektsfengslingen til to uker i Frostating lagmannsrett.

– Vi tar kjennelsene til etterretning. Siktelsene er uendrede, men vurderes fortløpende. Vi jobber fortsatt ut fra flere hypoteser om hva som har forårsaket skadene som førte til barnets død, sier Ramberg.

De to siktede er ikke avhørt siden fengslingsmøtene fredag. Nye avhør planlegges gjennomført i den nærmeste tid. Politiet fortsetter bred etterforskning, med vitneavhør, tekniske undersøkelser, gjennomgang av digitale enheter, helsejournaler og andre etterforskningsskritt, for klargjøre hva som har skjedd.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...