Nea Radio

Håper han slipper å gå tøffere til verks:

Men Ivar Vigdenes tar ingen ting for gitt

Stå sammen: – Vi kommer ikke til å se tilbake på denne perioden som et av høydepunktene i våre liv, men dette klarer vi sammen, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes. Foto: Anne Gundersen

Stjørdalsordføreren skjønner at folk er lei, men vil ikke spå hva som blir beskjeden på mandagens pressekonferanse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vår tilnærming har hele tiden vært å heller gå for strengt ut for så å kunne lette litt på tiltakene etter hvert, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes.

– Vi vil heller gjøre det i en kortere periode, enn å måtte utsette folk for at tiltakene stadig strammes inn i en lengre periode mens smittetallene stiger mer enn nødvendig.

– Det eneste som er høggsikkert er at dersom folk ikke treffes, så spres ikke smitten, slår han fast.

– Dessuten er det viktig at alle følger anbefalinger og regler som til en hver tid gjelder. Enkelte har veldig milde symptomer på å være smittet av dette viruset, så her må alle passe på.

Tøff på landsbasis

Stjørdal har fått nasjonal oppmerksomhet for hvor tidlig de har slått til og hvor tøffe restriksjonene har vært.

– Jeg tror og håper at vi har gått langt nok, sier Vigdenes og foreller at han motiverer seg selv med tanken på at situasjonen kunne ha vært mye verre.

– Viruset kunne ha gått etter ungene våre. Det kunne også ha vært mer dødelig for oss som er i yrkesaktiv alder. Om vi setter dette i perspektiv så ser vi både at vi har en del å være glade for og også at ansvaret som hviler på hver og en er tungt.

Importsmitte

En stor del av smittebildet nå, er smitte som kommer fra utlandet. Bare i Stjørdal sitter over 300 polske arbeidere nå i karantene. Vigdenes mener likevel at en har god kontroll på Værnes.

– Alle som kommer fra utlandet til flyplassen blir testet. Teststasjonen vi har der tester hele 97, 5 prosent av de som kommer og det er flere enn andre flyplasser i Norge. Dette er et arbeid vi både er stolte av og får mye oppmerksomhet for, forteller ordføreren.

– Vi møter utfordringer når det kommer passasjerer fra utlandet som har mellomlandet på Gardermoen. Da har vi ingen kontroll over hvorvidt disse lar seg teste eller ikke. Dette er noe vi ser på om vi kan gjøre noe med.

Han sier videre at kommunene er avhengige av at staten og arbeidstilsynet følger opp.

– Det er sånn at de som har ansvaret til vanlig, også sitter nærmest når det gjelder å følge opp i en krisesituasjon. Jeg legger til grunn at staten og aktuelle myndigheter er seg dette ansvaret bevisst.

Mutasjoner

Det han er mest redd for er å se de muterte variantene av viruset i lokalbefolkningen.

– Dersom dette skjer er jeg alvorlig bekymret for hvor omfattende restriksjonene må være og hvor lenge dette vil pågå.

Dette er en av grunnene til at han ikke vil si noe om hva han tror blir utfallet av mandagens pressekonferanse.

– Vi må ha best mulig oppdatert kunnskapsgrunnlag når vi skal fatte beslutninger. Helst skulle jeg kunne ha sagt at alle er vaksinerte og vi er ferdige med dette, men det kommer ikke til å skje. Spørsmålet er hva vi skal gjøre framover og det er det for tidlig å svare på nå. Vi må analysere tallene og se på hva som skjer kommende helg, understreker han.

– Dersom vi har lyktes så kan vi vurdere å lette på tiltakene. Har vi ikke lyktes så ligger det an til en forlengelse.

Hold ut

Ivar Vigdenes oppfordrer innbyggerne i Stjørdal om å tenke kollektivt og å holde ut.

– Og tenk på dem som tar dette tyngre enn andre. Det er lov å ta en telefon og å gå på besøk dersom det er noen du vet sliter veldig.

Han ber folk tenke på at dette er noe vi gjør sammen.

– Vi må holde motet oppe. Vi kommer ikke til å se tilbake på dette som et høydepunkt i våre liv, men vi skal klare det.

Hør intervjuet med Ivar Vigdenes i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...