Nea Radio

Vedtatt i Malvik og Tydal:

Men det blir ikke flagging 8. mars i Stjørdal

Ikke flagg: I motsetning til flere andre kommuner i Trøndelag, blir 8. mars ikke flaggdag i Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

I forrige uke stemte både Malvik og Tydal for å flagge 8. mars. I Stjørdal ble forslaget stemt ned.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var SVs Morten Harper som holdt interpellasjonen i kommunestyret der forslaget var å gjøre 8. mars til offentlig flaggdag i kommunen.

– Vi har kommet langt når det gjelder likestilling her i landet, men vi har fremdeles en lang vei å gå, sa Harper og la særlig vekt på likelønn og vold i nære relasjoner som eksempler på hvor det enda gjenstår arbeid på dette området. Etter at forslaget om flagging ble debattert, i høy grad av kommunestyrets mannlige representanter, viste voteringen at forslaget hadde falt.

– Synd, mener Harper.

– Særlig når vi ser at andre kommuner i Trøndelag velger å vedta den internasjonale kvinnedagen som flaggdag.

Saken fortsetter under lydfila:

Inflasjon

Den begrunnelsen de fleste falt ned på når det gjaldt standpunktet om ikke å flagge, var redselen for at det skulle gå inflasjon i flaggdager.

– Det finnes veldig mange dager det også er verdt å feire, mener Venstres Leif Eggen.

– Den internasjonale dagen for glede er en av dem. Han legger til at også dagen mot sosial urettferdighet er en dag som markeres for dem det gjelder.

– Kanskje kunne den dagen virkelig kvalifisert som flaggdag. Alle interessegrupper som ønsker å markere en dag må få lov til det. Men ikke alle dager kan være flaggdag, mener Eggen som understreker at han syntes kvinnedagen i seg selv er viktig.

– Jeg kan godt gå i tog og demonstrere for kvinnesaken, men skal vi begynne sånn så utvanner vi prinsippet med flaggdager.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...