ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Debatt i kommunestyret:

Firefelts motorvei inn mot Stjørdal er vedtatt

Enige om målet: MDGs Gunnar Uglem (t.v) og Høyres Ole Hermod Sandvik hadde forskjellige innfallsvinkler til debatten om firefelts motorvei. Foto: Anne Gundersen

Friluftsliv og sjøørret var stridens eple.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den største debatten under i kommunestyret handlet om hvorvidt det skal bygges firefelts motorvei inn mot Stjørdal, i forbindelse med byggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen. Det er særlig to ting som taler mot omfanget av motorveien, mener MDGs Gunnar Uglem.

– Det viktigste er at vi ikke har fått en konsekvensutredning for laks og sjøørret i ferskvannsbassenget. I tillegg kommer en diskusjon om samfunnsutviklingen framover og hvordan denne utbyggingen står i forhold til de målene som er satt i denne forbindelse.

Saken fortsetter under lydfila:

Etterlengtet

Varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik, talte varmt for utbyggingen og sier at behovet for større kapasitet på veien har vært etterlenget.

– Utfordringene er som regel at vi mangler bevilgninger og disse bevilgningene har vi nå. Planene er også klare, så dette er svært gledelig, mener Sandvik.

– Vi har vært uenige om fylling ved Hellstranda. De opprinnelige forslagene er knadd og har vi redusert omfanget av dette, sier han og legger til at en slik kompleks materie er vanskelig å komme helt til bunns i.

– Vi er politikere og må gjøre en vurdering av helheten, støttet av ekspertuttalelser. Det er det som gjør det krevende.

Konstruktivt

Uglem sier han har respekt for meningsmotstandernes meninger.

– Men for å være trygge burde vi hatt mer kunnskap på plass før vedtaket fattes. Vi har hatt næringsgrunnlag i Stjørdalselva i tusenvis av år og det er lite som skal til for å ødelegge balansen. Han er imidlertid glad for debatten i forkant av vedtaket.

– Jeg tror at meningsutvekslingen fører til at kommunedirektørens forslag om en forundersøkelse og en etterreaksjon på denne før det får fylles i ved Hellstranda nå vil få mer oppmerksomhet, og det er en bra ting.

Sandvik er enig.

– Når meningsforskjellene møtes i en konstruktiv debatt slik de gjorde i går, så tror jeg at resultatet blir best mulig. Her ble begge sider belyst og også jeg skal bidra til at vi får et resultat som gagner alle.

Nøkkelord

ANNONSE