Nea Radio

Debatt i kommunestyret:

Firefelts motorvei inn mot Stjørdal er vedtatt

Enige om målet: MDGs Gunnar Uglem (t.v) og Høyres Ole Hermod Sandvik hadde forskjellige innfallsvinkler til debatten om firefelts motorvei. Foto: Anne Gundersen

Friluftsliv og sjøørret var stridens eple.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den største debatten under i kommunestyret handlet om hvorvidt det skal bygges firefelts motorvei inn mot Stjørdal, i forbindelse med byggingen av ny E6 mellom Ranheim og Åsen. Det er særlig to ting som taler mot omfanget av motorveien, mener MDGs Gunnar Uglem.

– Det viktigste er at vi ikke har fått en konsekvensutredning for laks og sjøørret i ferskvannsbassenget. I tillegg kommer en diskusjon om samfunnsutviklingen framover og hvordan denne utbyggingen står i forhold til de målene som er satt i denne forbindelse.

Saken fortsetter under lydfila:

Etterlengtet

Varaordfører i Stjørdal, Ole Hermod Sandvik, talte varmt for utbyggingen og sier at behovet for større kapasitet på veien har vært etterlenget.

– Utfordringene er som regel at vi mangler bevilgninger og disse bevilgningene har vi nå. Planene er også klare, så dette er svært gledelig, mener Sandvik.

– Vi har vært uenige om fylling ved Hellstranda. De opprinnelige forslagene er knadd og har vi redusert omfanget av dette, sier han og legger til at en slik kompleks materie er vanskelig å komme helt til bunns i.

– Vi er politikere og må gjøre en vurdering av helheten, støttet av ekspertuttalelser. Det er det som gjør det krevende.

Konstruktivt

Uglem sier han har respekt for meningsmotstandernes meninger.

– Men for å være trygge burde vi hatt mer kunnskap på plass før vedtaket fattes. Vi har hatt næringsgrunnlag i Stjørdalselva i tusenvis av år og det er lite som skal til for å ødelegge balansen. Han er imidlertid glad for debatten i forkant av vedtaket.

– Jeg tror at meningsutvekslingen fører til at kommunedirektørens forslag om en forundersøkelse og en etterreaksjon på denne før det får fylles i ved Hellstranda nå vil få mer oppmerksomhet, og det er en bra ting.

Sandvik er enig.

– Når meningsforskjellene møtes i en konstruktiv debatt slik de gjorde i går, så tror jeg at resultatet blir best mulig. Her ble begge sider belyst og også jeg skal bidra til at vi får et resultat som gagner alle.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...