Nea Radio

Mektige Nergard

NERGARD: Andreas Nergård fortsetter å imponere. Foto: Andreas Reitan

Rockeoperaen "Eternal White" med Nergard på Stuguvoldmoen lørdag kveld ble en mektig opplevelse!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rundt 300 trosset dårlig værvarsel og fikk med seg Nergards urframføring av rockeoperaen "Eternal White" på Stuguvoldmoen lørdag kveld.
Ruskvær, javel, men sannelig var det store forventninger til et av de mest spennende arrangementene i Karolineråret 2018.

Nergard imponerte med "Eternal White" på Stuguvoldmoen lørdag kveld. Foto: Andreas Reitan

Metallisk trøkk fra "Storsylen"

Aldri før har det vært mer trøkk fra den gamle og ærverdige scena "Storsylen".
Etter nesten to års forarbeid fikk trommeslager og komponist Andreas Nergård endelig anledning til å presentere sin egen tolkning av karolinerhærens tragiske tilbaketog fra Østby i Tydal til Handöl i Jämtland. Den største militære katastrofen i nordisk historie.

Menig soldats metal

- Jeg måtte bare lage noe tungt og dystert. Det er det som er metall-musikken, sier Andreas Nergård. - Jeg har tidvis forsøkt meg på noen lystige greier, men det har blitt "totalhavari", sier han sjølironisk. - Jeg har forøkt å bringe inn noen ekstreme symfoniske elementer, og lekte til og med med tanken om å ha det på svensk. Men jeg skjønte fort at det ville blitt en for stor jobb, sier Andreas.
Likevel er det et par svenske salmetoner med i prosjektet, en av dem framført av pappa Oddvar Nergård.
"Eternal White" forteller om tilbaketoget fortalt fra en menig finsk soldat. Han kom trolig aldri til Handöl. - Jeg kunne nok tatt utgangspunkt i Carl Gustaf Armfeldt, og vi har med en låt som beskriver det jeg ser for meg må være hans ekstreme skyldfølelse for at 3000 mann frøs i hjel på fjellet. Men for meg ble det riktigere å se det fra en helt annen vinkel, sier Nergård.

NERGÅRD: Storebror Tomas Nergård imponerte på gitar. Foto: Andreas Reitan

Rockeopera blir plate

Nergards "Eternal White" skal bli plate.
- Det kommer til å ta det meste av tida framover nå, og jeg håper vi har den klar til utpå nyåret, sier Andreas Nergård. Han innrømmer samtidig at det hadde vært fint om også andre arrangører hadde våget å satse som tydalingene.
- Jeg har jo et spesielt forhold til Stugudalen og håper å kunne komme tilbake hit, enten med dette prosjektet eller andre, sier han.

MER!: Publikum ville ha mer! Her takker bandet for seg denne gang. Foto: Andreas Reitan

Magiske Stuguvoldmoen

Det har definitivt vært flere publikummere tilstede på konserter fra "Storsylen", den gamle hovedscena på Stuguvoldmoen. Men aldri før har det vært presentert en konsert med utgangspunkt i lokal historie av en slik kvalitet, uansett musikalsk genre.
Flott var det at Børge Hanssen innledet med et kort sammendrag av karolinerhistoria, og flott var det at Svein Hilmo gestaltet den finske menige soldaten fra scenen.

KAROLINERHISTORIA: Børge Hanssen kan karolinerhistoria "på rams" og imponerte med et tett og sentralt sammendrag - uten manus! Foto: Andreas Reitan

FINSK SOLDAT: Svein Hilmo gestaltet en finsk menig soldat sin fortelling fra det tragiske tilbaketoget. Foto: Andreas Reitan

Nergard

Tomas Nergård, gitar
Ørjan Halsan, gitar
Ruben Krogstad, bass
Andi Kravljaca, vokal
Mathias Molund Indergård, vokal
Andreas Nergård, trommer

Forøvrig: Péter Sallai, scenedekor

ANDREAS Nergård fortalte om prosjektet og takket publikum Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...