ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nye tiltak vekker reaksjoner

- Meget skuffende

Daglig leder Helge Kvithammer på Væktarstua Hotell. Foto: Per Magne Moan

Helge Kvithammer ved Væktarstua på Stugudal kaller tiltakene en bråvending.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2021 kl 09:58

ANNONSE
Annonse

- Det nasjonale skjenkeforbudet utgjør halvparten av omsetningen vår i påska, sier Kvithammer.

Det er denne omsetningen som hjelper på dårligere måneder resten av året og utgjør mye av inntektsgrunnlaget for driften av hotellet. Han kaller tiltakene som kom fra regjeringen meget skuffende.

Skadeskutt

Kvithammer er tydelig på at de tiltakene som allerede har vært gjeldende har fungert bra, og synes det var en håpløs måte å løse problemet på ved å innføre skjenkeforbud.

- Jeg tror ikke politikerne her i landet forstår hva de holder på med, de utmaner jo en del av næringa i Norge, sier Kvithammer.

Han er tydelig på at hotell- og resturantbransjen har blitt veldig hardt rammet gjennom hele perioden pandemien har vart.

- Vi er skadeskutt nå, og det er helt sikkert flere med oss i dalføret, sier han.

Bestilte på aller siste frist

Mandag sendte Væktarstua inn sine bestillinger til påsken 2021, og de har ventet helt til siste mulige dag med å sende de inn i frykt for nye tiltak. Dette var bestillinger for flere hundre tusen kroner, og nå må Kvithammer innse at noe av dette går tapt. Likevel har han håp om at mange bruker Væktarstua i påska:

- Vi skal klare å selge mye matvarer, vi håper jo hyttefolket og Tydalingene vil komme å spise her i påska. Vi skal yte god service, servere nydelig mat, og nå trenger vi dere virkelig, sier Helge Kvithammer.

ANNONSE