Nea Radio

Holtålen kommune:

Megård vil ha ny budsjettrunde

SNUR: 17. desember sa Olav Halvor Megård og resten av kommunestyret i Holtålen enstemmig ja til budsjettet og økonomiplanen. Foto: Per Magne Moan

Pensjonistpartiets leder snur om kommunebudsjettet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 11:16

Før jul vedtok kommunestyret i Holtålen årets budsjett, og økonomiplanen for de neste fire årene.

For å få budsjettene i balanse, valgte politikerne å benytte seg av fond, og i vedtaket som ble gjort heter det at driftsbudsjettet for 2021 vedtas med bruk av disposisjonsfond på kr 3.378.680, og økonomiplanen for 2021-2024 vedtas med et samlet bruk av disposisjonsfond på kr 6.487.104.

Vedtaket var enstemmig og selv om Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård tok opp svært dårlig tidsrom å drive budsjettarbeid på, så stemte han med resten av kommunestyret i saken.

Har tenkt i jula

Nå skriver Megård på sosiale medier at Pensjonistpartiet har jobbet hardt med kommunebudsjettet gjennom jule- og nyttårshelgen.

– Vi kan ikke under noen omstendighet fortsette å bruke fond til drift. I såfall kan vi heller bruke opp de fond vi har til å fjerne eiendomsskatten nå. Dette kommer folk til gode og det vil dessuten tvinge det politiske flertallet til å skjære ned på drifta nå slik at våre avløsere om tre år kan slippe å gjøre jobben det sittende kommunestyret har ansvaret for, skriver han.

Til Nea Radio bekrefter Megård utspillet, selv om han ikke har videre tro på en ny behandling av saken.

– Jeg regner med vi ikke får noen ny behandling med mindre fylkesmannen ikke godkjenner budsjettet, sier han.

Vil ikke røpe hvor han vil spare

Megård vil ikke si noe nærmere om hvilke områder Pensjonistpartiet eventuelt vil hente penger fra.

– Vi vet at 80 prosent av kommunebudsjettet er lønn. Samtidig har vi forpliktet oss innen oppvekst og pleie og omsorg. Du får ikke noe mer konkret på dette, da vi må ta det i en runde med hele formannskapet, sier han og avslutter med at Pensjonistpartiet har sendt ut ei liste med 25 punkter til de øvrige partiene. Han håper dette kan være utgangspunktet for en fruktig og konstruktiv diskusjon rundt budsjettarbeidet.

Hør intervju med Olav Halvor Megård her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...