Nea Radio

Oste-VM:

Medaljer til norske oster i Oste-VM i Italia

OSTE-VM: Gangstad Gårdsysteris "Nidelven Blå" var blant tre norske oster som hevdet seg helt i toppen under helgas Oste-VM i Italia. Selbu Blå fra TINE i Selbu tok sølv. Foto: TINE

Tre norske oster gikk helt til topps, og oster fra TINE og OsteCompagniet tok hjem hele sju medaljer i Oste-VM i Italia denne helga. World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food og regnes som «verdensmesterskapet i ost».

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Til Oste-VM sender osteprodusenter fra hele verden sine aller beste produkter for å bli vurdert av profesjonelle ostedommere.
Nok en gang hevder oster fra Norge seg helt i toppen.

Fra TINE og OsteCompagniet deltok 22 oster, der sju av dem tok medalje.

Tre norske oster helt i toppen

Gangstad Gårdsysteri, Tine og Lega Gardsysteri hadde én ost hver blant de 84 ostene som ble kåret til toppkvalitetskategorien supergull. TINE oppnådde supergull for osten Jarlsberg Vellagret 5 år og Lega Gardsysteri og Bakeri på Øyfjell i Vinje kommune i Telemark for osten Stavsfjell. Gangstad Gårdsysteri tok supergull med blåmuggosten Nidelven Blå.

OSTE-VM: Gangstad Gårdsysteri tok supergull med blåmuggosten Nidelven Blå. Foto: Trude Henrichsen/HANEN.

– Det er fantastisk at tre norske oster hevder seg helt i toppen. Dette viser hvilken kvalitet det er på norsk ost, sier May-Liss Røsberg Heggland som er produktutvikler og ostedommer i TINE.

Nina Nørve, daglig leder i OsteCompagniet som jobber med TINEs spesialoster er også stolt av prestasjonen til de norske ostene.

- Vi vet vi møter sterke konkurrenter. Samtidig har vi hatt stor tro på at våre oster ville gjøre det bra og den bekreftelsen får vi her. Norge har virkelig utviklet seg til å bli en ostenasjon, og vi opplever sterk økning blant forbrukere som ønsker å lære mer om ost. Med dette VM og anerkjennelsen til de norske ostene vil nok osteinteressen styrkes ytterligere, sier Nørve.

Liste over medaljer til TINE og OsteCompagniet:

Supergull til Jarlsberg Special Reserve 5 år
Gull til Ekte Geitost fra Storsteinnes
Sølv til Chevre med Ramsløk fra Haukeli
Sølv til Ridderost fra Tresfjord
Sølv til Selbu Blå fra Selbu
Sølv til Brie med Pepper fra Dovre
Bronse til Snøhetta fra Dovre

SELBU BLÅ var en av ostene som sikret sølv til Norge under Oste-VM i Italia. Foto: TINE

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...