Nea Radio

Ålen Skisenter:

Med pudderalarmen kom folket

Koronaavstand i heisen. Foto: Per Magne Moan

Kjempedag i Ålen Skisenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2021 kl 16:56

Om enn noe uventet, kunne Ålen Skisenter sende ut pudderalarm tidlig søndag morgen. For uinnvidde betyr det rett og slett varsel om mye nysnø.

Fullt på parkeringsplassen. Foto: Per Magne Moan

Det har vært en usedvanlig sen start for de trønderske alpinanleggene denne vinteren, og starten på denne helga var heller ikke av det beste slaget for den som liker massevis av nysnø.

Men så slo varslet fra meteorologisk institutt feil, og lørdag kveld begynte det å lave ned.

To på alle kroker Foto: Per Magne Moan

I løpet av natta kom det rundt 30 centimeter nysnø og bakkene som tidligere på kvelden lørdag var preppet og gjort klar til neste dag, måtte prepareres igjen.

Store deler av natta gikk med til dette, og da de aller ivrigste alpinistene tok den første turen i grålysninga søndag, var alt i skjønneste orden.

Det ble etter hvert mye folk i anlegget, til tross for koronarestriksjoner.

Håkon Hilmo, Ena Evenås Sørdal og Malin Grønli i heisbua. Foto: Per Magne Moan

– Vi har en grense på 130 dagskort, sier Ina Evenås Sørdal som sammen med Malin Grønli og Hilmo hadde vakt i heisbua.

Inne i Stentrøstuggu var det enda mer rift om plassene med kun 40 personer innomhus for gangen.

Hør intervju med Ina Evenås Sørdal her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...