ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rosa måned

Med fokus på brystkreft

ROSA SLØYFEAKSJONEN: Ingeborg Næsgård. (til venstre) og Ellen Harris Utne. Foto: Anita Sivertsgård

Hvert år i oktober farges høsthimmelen rosa

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Årets rosa sløyfe-aksjon ble sparket i gang lørdag på Domus Røros med stand hvor effekter ble solgt til inntekt for brystkreft forskningen.

Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling, da ingen får nøyaktig samme kreftsvulst.

Hver dag får 9 personer påvist brystkreft i Norge og med persontilpasset brystkreftbehandling vil hver enkelt få den behandlingen som passer best for det sykdomsbildet som har oppstått.

– Det er så viktig at vi står på barrikadene og kjemper for å få bedre metoder for de som kommer etter oss og mange av oss sliter med senskader og det er ikke noen god hverdag, sier styreleder i Brystkreftforeningen, Ellen Harris Utne.

Brystkreftforeningen Røros, som har vel 35 medlemmer, jobber med dette hele året igjennom. De arrangerer treff, utdanner likepersoner som er en av grunnpilarene i foreningen.

En likeperson er en som har gått igjennom behandling selv og som stiller opp for en ny diagnostisert.

En likeperson kan svare på mange av de spørsmålene som ikke en fastlege eller en kreftlege kan svare på da de ikke har kjent dette på kroppen selv.

– Det er veldig viktig å ha noen å snakke med som har førstehåndskunnskap, sier Utne som selv har fått kjenne hvordan det er å ha en slik diagnose hengende over seg.

Hør intervju her:

Nøkkelord

ANNONSE