ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Påskevær i alpinsenteret:

Måtte grave fram skitrekkene

PÅSKEVÆR: Daglig leder i Meråker alpinsenter, Aud Ravlo Sakshaug, gleder seg over det strålende påskeværet de kan by på denne påsken. Foto: Henrik Einangshaug

Det kan knapt bli bedre påskevær i Meråker, selv om de for litt siden måtte grave fram skitrekkene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Det er jo heilt fantastisk. Vi har masse snø, og fått ny påfyll i palmehelga. Så er det sol fra skyfri himmel, så bedre enn dette her kan vi ikke ha.

Det sier daglig leder i Meråker alpinsenter, Aud Ravlo Sakshaug, som titter oppi skitrekkene som er fylt opp med påsketurister.

Måtte grave fram skitrekkene

Det har derimot ikke alltid sett like lyst ut for alpinsenteret i skibygda Meråker. Ekstremværet "Gyda" førte meg seg enorme mengder nedbør som regn på starten av året. Det gjorde alpinsenteret tvunget til å stenge, etter at de hadde fått en fin start på sesongen med en del nedbør som snø i desember.

I palmehelgen kom det igjen mye nedbør til alpinsenteret, denne gangen som hvitt gull.

- Som jeg sier, vi har alltid hatt snø i påsken, og nå fikk vi et skikkelig påfyll i helga. Mens det kom som regn i bygda, så kom det som snø her, og det kom litt i fra alle kanter.

Det kom såpass mye snø at det ikke bare var å starte skitrekkene.

- På toppen her måtte vi grave fram heisene for å få dem fram. De mener det er seks meter snø på det meste oppå toppen her.

Åpent etter påske?

Som følge av pandemiens restriksjoner, har parken over en lengre tid måtte innføre restriksjoner i antall besøkende, og at de besøkende har måtte bestille for en bestemt dag. Dette er den nå slutt på.

- Hvis du kjøper en billett nå, så gjelder den den dagen du bestiller den, så kan du aktivere den på den dagen du vil resten av sesongen.

Ønsker man å nyte en dag i alpinsenteret i Meråker denne sesongen bør man raske seg, da alpinsenteret er usikre på hvor lenge de holder åpent denne sesongen.

- Vi får se hvordan snøforholdene blir de nærmeste dagene her, og om vi kjører en helg til etter påske. Vi tar endelig avgjørelse i slutten av påsken tenker jeg.

Hør hele intervjuet med Aud Ravlo Sakshaug i lydfilen under.

Nøkkelord

ANNONSE