Nea Radio

Måtte flytte inn på hotellet

Foto: Anita Sivertsgård

Etter nye nedstengninger er reiselivsnæringen på nytt hardt rammet. Bergstadens Hotel er ikke noe unntak. Der har toppledelsen flyttet inn på hotellet med familiene sine for å holde hjulene i gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter nye koronarestriksjoner er reiselivsnæringen den som har fått en mørk sky hengende over seg, igjen. Dette har bydd på nye utfordringer og en spesiell start på et nytt år. Familieeide Bergstadens Hotel er intet unntak.

Hotellfamilie på godt og vondt

- Det er hvertfall åpent, men man får jo virkelig kjenne på det å være en hotellfamilie når man har flyttet inn på hotellet selv med hele familien. Barna synes jo det er topp for de tror jo at de er på ferie, men det kan jo bli litt intenst for oss voksne å måtte være en familie på fire og bo på et hotellrom over tid, sier eier og hotelldirektør, Kenneth Ericsson.

Slapp å stenge

Grunnen til at familiene valgte å flytte inn på hotellet er restriksjonene som har kommet etter nyttår. Dette gjør til at reisende holder seg hjemme og dermed er det ikke økonomisk forsvarlig å holde hjulene i gang på normalt vis. Alternativet ble da å flytte inn selv på hotellet for å slippe og stenge. Med det kan hotellet ta i mot de få som er ute på reise i disse dager.

Rolige dager

- Nå er det litt folk i uke dagene, litt arbeidere, men ikke mange. I helgene er det relativt tomt. De neste ukene vil det også bli veldig rolig, så lenge det er restriksjoner så holder folk seg hjemme. Det er noen bestillinger på slutten av januar, men vi ser nå at de begynner å avbestille, sier hotellsjef, Christoffer Laugen.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Toppledelsen steker egg og bacon

Med en drift som er skrapet inn til beinet må toppledelsen selv trå til når det gjelder å ta vare på de gjestene som besøker hotellet. Da er på med kokkeklærne og frem med stekepannene for å kunne servere gjestene egg og bacon til frokost. Her er må de løse alle oppgaver selv.

Kjappe endringer

Hva denne nedstengningen man er inne i nå vil bety for hotellet over tid er vanskelig å si noe om.

-Det er tøffe tak når det er slik som det er nå. Det er det ingen tvil om. Det er derfor vi nå velger å gjøre slik som vi nå gjør det. Det handler om å ta kjappe avgjørelser, og endre seg fortløpende, for det skjer så raskt. Jeg tror nok at vi skal komme oss helskinna igjennom dette året også, men vi er veldig spent på hvor langvarig det blir denne gangen. Sist så bodde vi på hotellet i to og en halv måned. Jeg håper jeg kommer meg hjem til min egen seng før det har gått så lang tid, avslutter Kenneth Ericsson.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...