ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Trøndersk matfestival:

Matopplevelser i verdensklasse nær deg

Årets matfestival blir snudd fra å være et stort arrangement i Trondheim, til mange små over hele Trøndelag. Målet er at folk kan få festivalfølelsen sammen med venner og familie i mindre skala. Foto: Will Lee Wright

I år må Trøndersk Matfestival gjøre noe annet enn å samle 225 000 mennesker i Trondheim sentrum. I år som i fjor har festivalen fått en ny vri. Nå kommer festivalen til deg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg, arrangeres 5.-7. august og har som mål å skape inspirasjon og guts i det som for mange har vært ei litt tung tid. Nå kan du glede deg til over 300 aktiviteter denne helga i 34 av 38 kommuner i Trøndelag sitt fantastiske matfat.

Matopplevelser i verdensklasse

Trøndelag byr på matopplevelser i verdensklasse. Fra småskala produsenter til større aktører og nå skal alle få vise frem noe av det de har å by på. Trøndersk Matfestival som før pandemien samlet over 225 000 mennesker i Trondheim sentrum spres nå utover hele fylket til store og små steder, for å feire matglede sammen.

Fra spekemat til foodtruck

- På Røros vil det blant annet bli arrangert spekepølsekurs på Stensaasen Reinsdyrslakteri, åpen gård på Galåvolden Gård, salgsboder på Malmplassen og en stor foodtruck vil besøke Rema 1000 under festivalen. Dette er bare noe av det man kan oppleve, sier Marit Evanger som er prosjektleder på Røros.

Salgsarena for lokalmatprodusenter

Trøndersk Matfestival har siden starten vokst til en festival i europeisk format, og i den tradisjonelle formen er festivalen landets beste salgsarena for lokalmatprodusenter. Festivalen ble arrangert for første gang for 16 år siden, og i år blir Trøndersk Matfestival kanskje regionens største dugnad for lokal mat og drikke.

Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Bak Matriket Midt står Oi! Trøndersk Mat og Drikke, som også arrangerer Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen.

Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS skal videreutvikle Trøndelag som landets mest spennende matregion slik at det gir mersmak og merverdi lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Oi! skal bidra til økt verdiskaping innenfor matsektoren med utgangspunkt i råvarer og kultur fra den trønderske regionen. Rekruttering, utvikling, nettverksbygging og profilering er sentrale stikkord som beskriver vår hverdag.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

ANNONSE