Nea Radio

Mathagen trukket frem i Stortingsmelding

Rob Veldhuis og Hilde Myhren fra Mathagen. Foto: Per Magne Moan

Rørosbedriften Mathagen ble trukket frem som et eksempel i Helse- og omsorgsdepartementets stortingsmelding «Leve hele livet» mandag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2018 kl 19:56

Mathagen holder til på Røros og leverer middagsesker som er tilpasset seniormarkedet. Middagene er ferskfrossent, noe som vil si at kokeprosessen blir stoppet i rett tid, og maten blir frosset ned. På den måten bevares vitaminer og mineraler bedre, og smak og konsistens, skriver Mathagen.

Per i dag er det ingen andre i Norge som tilbereder maten slik Mathagen gjør, og i oktober i fjor presenterte de konseptet sitt for Landbruk- og matdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Nå er altså Mathagen blitt nevnt i stortingsmeldingen «Leve hele livet».

«Den enkelte må i størst mulig grad få mulighet til å ivareta ene mattradisjoner og spisevaner når det gjelder meny, tidspunkt for måltidene og hvem de vil spise sammen med. Det betyr at helse- og omsorgtjenesten bør fante opp individuelle ønsker og behov», står det i stortingsmeldingen.

– Det er akkurat det Mathagens filosofi er. Valgfrihet og enkelhet. Det er enkelt å bestille Middagsesken som blir levert hjem på døren. Så kan du velge den retten du har lyst på akkurat den dagen, og varme opp maten i stekeovn eller mikrobølgeovn når du selv har lyst. I og med at maten leveres fryst, så er det lang holdbarhet, skriver Mathagen i ei pressemelding.

Videre i stortingsmeldingen står det: «I den grad det er mulig, bør det gis rom for at flere leverandører kan komme med mattilbud til hjemmeboende eldre. Et variert mat- og måltidstilbud til eldre, gir rom for verdiskapning for ulike bedrifter. Eksempler på dette er blant annet Rørosbedriften Mathagen og Vital Ernæring.»

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...