Nea Radio

Matgledekorps i Trøndelag

MATGLEDEKORPSET: Matgledekorpset i Trøndelag fikk raskt flere påmeldinger av sykehjemsansatte i salen. Inge Johnsen fra Liantunet er en av medlemmene i Matgledekorpset. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Det er nå etablert et nytt matgledekorps i Trøndelag, som med sine seks medlemmer skal gi inspirasjon, ideer og praktiske råd til institusjoner om hva som kan bidra til å gi de eldre økt matlyst og matglede i hverdagen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg har stor tro på Matgledekorpsets rolle. De har en bred og nyttig erfaring, og kan møte kommunene på en annerledes måte ved å gi nye blikk på arbeidsmetoder og rutiner. Dette kan komme både ansatte og beboere til gode. Så langt har Matgledekorpset i innlandet vist at det er behov for dette tilbudet, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i ei pressemelding.

Skal øke matlyst og måltidsglede

Matgledekorpset ble lansert på Inspirasjonsdagen om mat for eldre på Strinda videregående skole og fikk raskt flere påmeldinger av sykehjemsansatte i salen som gjerne vil ha besøk av Matgledekorpset. Matgledekorpset gir veiledning innafor tema som hygge og trivsel rundt måltider, brukerinvolvering og bevissthet rundt valg av råvarer og retter samt kosthold og ernæring.

INSPIRASJONSDAG: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad lanserte det nye Matgledekorpset i Trøndelag på inspirasjonsdag om mat for eldre på Strinda videregående skole. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Slik arbeider Matgledekorpset

Matgledekorpset setter av en hel besøksdag hos institusjoner, der korpset på slutten av dagen gir de ansatte skreddersydde oppfølgingspunkter. Korpset gjennomfører også ett eller flere oppfølgingsbesøk ved behov. Matgledekorpset har også kurs for institusjonene og andre i kommunen som jobber med mat for eldre.

Bred matfaglig kompetanse

Matgledekorpset består av seks fagpersoner som har en bred matfaglig kompetanse innen lokalmat, restaurant, kosthold og ernæring, catering og måltidsopplevelser. Medlemmene er:

Inge Johnsen, Liantunet
Brit Melting, Oi! Trønders Mat og Drikke
Bjørn Erik Vangen,
Line Hofstad, Smak Kreativ Catering
Andrea Næss, Trondheims idrettsklinikk
Lars Erik Vesterdal, Scandic Hotel

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...