Annonse
Nea Radio

Matgledekorps i Trøndelag

MATGLEDEKORPSET: Matgledekorpset i Trøndelag fikk raskt flere påmeldinger av sykehjemsansatte i salen. Inge Johnsen fra Liantunet er en av medlemmene i Matgledekorpset. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Det er nå etablert et nytt matgledekorps i Trøndelag, som med sine seks medlemmer skal gi inspirasjon, ideer og praktiske råd til institusjoner om hva som kan bidra til å gi de eldre økt matlyst og matglede i hverdagen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Jeg har stor tro på Matgledekorpsets rolle. De har en bred og nyttig erfaring, og kan møte kommunene på en annerledes måte ved å gi nye blikk på arbeidsmetoder og rutiner. Dette kan komme både ansatte og beboere til gode. Så langt har Matgledekorpset i innlandet vist at det er behov for dette tilbudet, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i ei pressemelding.

Skal øke matlyst og måltidsglede

Matgledekorpset ble lansert på Inspirasjonsdagen om mat for eldre på Strinda videregående skole og fikk raskt flere påmeldinger av sykehjemsansatte i salen som gjerne vil ha besøk av Matgledekorpset. Matgledekorpset gir veiledning innafor tema som hygge og trivsel rundt måltider, brukerinvolvering og bevissthet rundt valg av råvarer og retter samt kosthold og ernæring.

INSPIRASJONSDAG: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad lanserte det nye Matgledekorpset i Trøndelag på inspirasjonsdag om mat for eldre på Strinda videregående skole. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Slik arbeider Matgledekorpset

Matgledekorpset setter av en hel besøksdag hos institusjoner, der korpset på slutten av dagen gir de ansatte skreddersydde oppfølgingspunkter. Korpset gjennomfører også ett eller flere oppfølgingsbesøk ved behov. Matgledekorpset har også kurs for institusjonene og andre i kommunen som jobber med mat for eldre.

Bred matfaglig kompetanse

Matgledekorpset består av seks fagpersoner som har en bred matfaglig kompetanse innen lokalmat, restaurant, kosthold og ernæring, catering og måltidsopplevelser. Medlemmene er:

Inge Johnsen, Liantunet
Brit Melting, Oi! Trønders Mat og Drikke
Bjørn Erik Vangen,
Line Hofstad, Smak Kreativ Catering
Andrea Næss, Trondheims idrettsklinikk
Lars Erik Vesterdal, Scandic Hotel

Nøkkelord