Annonse
Nea Radio

Kimen fyller fem:

Markerte med opera på balkongen

Jubileum: Kimen kulturhus i Stjørdal fylte fem år fredag, og det ble markert med opera på balkongen. På bildet: kommunikasjonsansvarlig i Kimen, Lene Meldal Fjellstad (t.v), daglig leder for Opera Trøndelag, Lars Eggen, tidligere enhetsleder i Kimen, Jomar Ertsgaard og entreprenør på bygget, Frode Berg. Foto: Anne Gundersen:

Markeringen av at Kimen kulturhus fyller fem år ble ikke helt som planlagt. Likevel ble det stemningsfullt da Opera Trøndelag dro til med arier fra balkongen!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Fredag var det fem år siden kronprins Haakon åpnet Kimen kulturhus i Stjørdal. Planen var en storstilt markering av jubileet, men situasjonen rundt koronapandemien ville det annerledes.

– Det var viktig for oss å markere femårsdagen selv om det nå ble i en noe mindre skala, sier kommunikasjonsansvarlig ved Kimen, Lene Meldal Fjellstad.

– Dermed ble det arier ved Opera Trøndelag fra balkongen, noe som fungerte helt nydelig,

Fjellstad, som begynte i jobben to uker før åpningen, sier at det å oppleve musikk live igjen, ga en herlig følelse.

– Selvsagt skulle vi ønske at det var massevis av mennesker ute på plassen her, men hensynet til smittevern gjorde at vi ikke hadde lov til å annonsere.

Vill og vakker krig

Jomar Ertsgaard var enhetsleder ved Kimen da Stjørdals nye storstue åpnet. Han har siden byttet jobb, men var tilstede under markeringen.

– Jeg var involvert i hele prosessen og jobbet med Kimenprosjektet gjennom hele planleggingsprosessen. Han sier lattermildt at han vil beskrive denne tiden som en vill og vakker krig.

– Det er jo mye som skal på plass. Det er mye penger i et slikt prosjekt og det er naturlig at både politikere og folk fleste har sterke meninger om saken. Nå når huset står her og det har vært en så stor suksess, føles det bare godt å se tilbake på den tiden jeg var så heldig å få jobbe med dette.

Nært samarbeid

Daglig leder i Opera Trøndelag, Lars Eggen, var en av sangerne som ga publikum en herlig operapause i hverdagen under markeringen.

– Jeg har jo først og fremst vært tilknyttet Kimen som utøvende kunstner, sier Eggen.

– Etter at jeg begynte som daglig leder for Opera Trøndelag har jeg fått et enda tettere samarbeid med dette flotte huset. Opera Trøndelag måtte avlyse sin oppsetning av Puccinis Turandot i mars, etter bare noen få forestillinger.

– Men nå tenker vi nytt og ser framover.

Utfordringer

Frode Berg i Skanska Norge var totalentreprenør på bygget da det ble satt opp.

– Dette var et ganske uvanlig prosjekt for oss. Det var en del utfordringer med hensyn til akustikk og tekniske løsninger, men det var en utfordring vi tok med glede og som vi også lærte mye på, sier Berg.

– Nå i ettertid ser vi hvor godt vi faktisk lyktes.

Spennende høst

Lene Meldal Fjellstad forsikrer om at selv om høsten i Kimen blir litt annerledes, så vil den inneholde noe for en hver smak.

– Vi ser at artistene tilpasser seg situasjonen, så vi kommer til å ha mye å by på. En del navn vil hun ikke ut med enda.

– Men jeg kan si så mye som at det er en del store artister som nå har nedskalert slik at konserter blir mulig. Flere av disse kommer til oss, sier hun lurt.

Hør intervjuet med Lene Meldal Fjellstad, Jomar Ertsgaard, Lars Eggen og Frode Berg i avspilleren under:

Nøkkelord

Annonse