Nea Radio

Kimen fyller fem:

Markerte med opera på balkongen

Jubileum: Kimen kulturhus i Stjørdal fylte fem år fredag, og det ble markert med opera på balkongen. På bildet: kommunikasjonsansvarlig i Kimen, Lene Meldal Fjellstad (t.v), daglig leder for Opera Trøndelag, Lars Eggen, tidligere enhetsleder i Kimen, Jomar Ertsgaard og entreprenør på bygget, Frode Berg. Foto: Anne Gundersen:

Markeringen av at Kimen kulturhus fyller fem år ble ikke helt som planlagt. Likevel ble det stemningsfullt da Opera Trøndelag dro til med arier fra balkongen!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fredag var det fem år siden kronprins Haakon åpnet Kimen kulturhus i Stjørdal. Planen var en storstilt markering av jubileet, men situasjonen rundt koronapandemien ville det annerledes.

– Det var viktig for oss å markere femårsdagen selv om det nå ble i en noe mindre skala, sier kommunikasjonsansvarlig ved Kimen, Lene Meldal Fjellstad.

– Dermed ble det arier ved Opera Trøndelag fra balkongen, noe som fungerte helt nydelig,

Fjellstad, som begynte i jobben to uker før åpningen, sier at det å oppleve musikk live igjen, ga en herlig følelse.

– Selvsagt skulle vi ønske at det var massevis av mennesker ute på plassen her, men hensynet til smittevern gjorde at vi ikke hadde lov til å annonsere.

Vill og vakker krig

Jomar Ertsgaard var enhetsleder ved Kimen da Stjørdals nye storstue åpnet. Han har siden byttet jobb, men var tilstede under markeringen.

– Jeg var involvert i hele prosessen og jobbet med Kimenprosjektet gjennom hele planleggingsprosessen. Han sier lattermildt at han vil beskrive denne tiden som en vill og vakker krig.

– Det er jo mye som skal på plass. Det er mye penger i et slikt prosjekt og det er naturlig at både politikere og folk fleste har sterke meninger om saken. Nå når huset står her og det har vært en så stor suksess, føles det bare godt å se tilbake på den tiden jeg var så heldig å få jobbe med dette.

Nært samarbeid

Daglig leder i Opera Trøndelag, Lars Eggen, var en av sangerne som ga publikum en herlig operapause i hverdagen under markeringen.

– Jeg har jo først og fremst vært tilknyttet Kimen som utøvende kunstner, sier Eggen.

– Etter at jeg begynte som daglig leder for Opera Trøndelag har jeg fått et enda tettere samarbeid med dette flotte huset. Opera Trøndelag måtte avlyse sin oppsetning av Puccinis Turandot i mars, etter bare noen få forestillinger.

– Men nå tenker vi nytt og ser framover.

Utfordringer

Frode Berg i Skanska Norge var totalentreprenør på bygget da det ble satt opp.

– Dette var et ganske uvanlig prosjekt for oss. Det var en del utfordringer med hensyn til akustikk og tekniske løsninger, men det var en utfordring vi tok med glede og som vi også lærte mye på, sier Berg.

– Nå i ettertid ser vi hvor godt vi faktisk lyktes.

Spennende høst

Lene Meldal Fjellstad forsikrer om at selv om høsten i Kimen blir litt annerledes, så vil den inneholde noe for en hver smak.

– Vi ser at artistene tilpasser seg situasjonen, så vi kommer til å ha mye å by på. En del navn vil hun ikke ut med enda.

– Men jeg kan si så mye som at det er en del store artister som nå har nedskalert slik at konserter blir mulig. Flere av disse kommer til oss, sier hun lurt.

Hør intervjuet med Lene Meldal Fjellstad, Jomar Ertsgaard, Lars Eggen og Frode Berg i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...