Nea Radio

Markering av den internasjonale FN-dagen i Stjørdal

John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty Norge, var hovedtaler for kvelden og snakket om menneskerettighetene. Foto: Idunn Thorsø

Det var mange som hadde funnet veien til biblioteket i Stjørdal i går kveld. Det var FN-sambandet i samarbeid med Redd Barna, SOS Barnebyer og Stjørdal Soroptimistklubb som hadde kommet sammen om å markere den internasjonale FN-dagen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Temaet for kvelden var Menneskerettighetene, som i år er 70 år gamle.

- Menneskerettighetene betyr ingenting før de plutselig er gjeldende for enkeltmennesket. Oppfatningen i Norge er ofte at menneskerettigheter er noe de trenger i andre land, sier John Peder Egenæs som er generalsekretær i Amnesty Norge.

- Det gjør akkurat like vondt å bli slått uavhengig av hvor du kommer fra, og med det verdensbildet vi har i dag blir menneskerettighetene stadig utfordret, påpeker han.


Kampen er aldri vunnet

John Peder Egenæs har jobbet i Amnesty i over 20 år og var kveldens hovedtaler. Han satte blant annet fokus på den framvoksende nasjonalismen i verden og verdensledere som tror de kan gjøre akkurat som de vil, fordi de har et flertall i ryggen.

- Flertallet har ikke alltid rett, og det er vår jobb å begrense makten til myndigheter som bryter menneskerettighetene. Konvensjonen sier at alle mennesker skal kunne leve uten nød og frykt, noe som dessverre ikke er tilfellet for alt for mange i dag. Kampen for menneskerettighetene er aldri vunnet, sier Egenæs som presiserer at han likevel aldri blir lei av jobben sin.

- Vi jobber med å bekjempe både flertallstyranni så vel som mindretallstyranni, og jeg får hver eneste dag både høre og se at arbeidet vi gjør har stor betydning for mange.

- Vi skal ikke glemme at det er mye positivt som har skjedd bare de siste 20 årene, selv om vi akkurat nå kanskje er litt tilbakesatt i utviklinga.

- Vi vil aldri slutte å kjempe denne kampen, og nå er det kanskje viktigere enn noen gang ellers at vi alle er med på store og små positive handlinger som er med på å opprettholde de viktige og gode verdiene, som likeverd og frihet for alle, avslutter han.

Foruten John Peder Egenæs sin tale om menneskerettigheter ble kvelden åpnet av leder i komitè Kultur, næring og miljø, Tommy Reinås. Det var deretter musikalske innslag fra kulturskolen i Stjørdal og tilslutt et innlegg med informasjon om det nyoppstartede integreringstiltaket Stjørdal Soroptimistklubb, som er en kvinneklubb med aktiviteter for å integrere minoritetskvinner i lokalmiljøet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...