Nea Radio

Markerer 8. mars hele uka

Dagens Feminist: Jentene i Hommelvik AUF kårer hver dag denne uka Dagens Feminist. Mandag gikk æren til Liv Aksnes, arbeiderpartipolitiker og mangeårig rektor ved Hommelvik skole. Foto: Anne Gundersen

I Hommelvik markeres ikke bare den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Der arrangeres Feministuka.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Jentene i Hommelvik AUF arrangerer Feministuka i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Hver dag blir Dagens Feminist kåret og mandag falt valget på Arbeiderpartipolitiker og mangeårig rektor ved Hommelvik skole, Liv Aksnes.

– Det er selvsagt en stor ære, sier Aksens, som har vært en sentral del av 8. mars-markeringen i Hommelvik i en årrekke.

– Men ikke minst er det fantastisk at vi har unge jenter i kommunen som engasjerer seg så sterkt i denne saken, mener hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Fremdeles viktig

Har vi fremdeles behov for å markere 8. mars? Det er et spørsmål som dukker opp hvert eneste år.

–Ja, mener Liv Aksens på det sterkeste.

– Det er fremdeles et godt stykke igjen til at vi har full likestilling her hjemme, noe som blant annet reflekteres i forskjeller i lønn for menn og kviner, selv om stillingsbeskrivelsen er den samme. Når vi ser på likestillingen internasjonalt, er lerretet langt å bleke.

Heltid

I Malvik handler dagen blant annet om heltidskultur i kommunen.

– Vi har en framoverlent ordfører og administrasjon som jobber hardt for å gi som mange som mulig av de ansatte i kommunen fulltidsstilling. Hun forteller at abortspørsmålet også er blant parolene i Hommelvik på den internasjonale kvinnedagen.

– Ingen seier er vunnet for evig, det ser vi nå når vi har fått innstramminger i abortloven. Her må vi fortsette å kjempe, sier Liv Aksnes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...