Nea Radio

Barnevernet i Værnesregionen

- Markant økning av bekymringsmeldinger det siste året

Foto: Illustrasjon

Pandemien har satt sitt spor på mange områder. Barnevernet i Værnesregionen merker økt mengde bekymringsmeldinger under pandemien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2021 kl 09:09

Koronaens inntog har gitt dystre spådommer om verre forhold for barn som allerede har det vanskelig hjemme. For barnevernet i Værnesregionen har pandemien ført til økt mengde bekymringsmeldinger.

Prøver å tilpasse seg en pandemi

- Vi har prøvd å tilpasse å oss å jobbe under en pandemi, samtidig som at vi har prøvd å ta vare på barn og unge, sier leder i Værnesregonen barneverntjeneste, Anniken Lund.

Hun tror og håper at de har nådd frem til de som trenger det. De tallene som de har rapportert viser en økning fra 2020 og frem til dagens dato. De ser det er en fordobling av bekymringsmeldinger i perioder.

- Vi får større grad henvendelser fra det private nå, sier Lund.

Ser et mønster

Ut i fra tallene til barnevernstjenesten er det en økning i henvendelser som omhandler vold i nære relasjoner, rus og psykisk helse. Det gjør at barnevernet også samarbeider mye med politiet.

- Disse områdene påvirker ofte hverandre. I de sakene som omhandler vold i nære relasjoner så anmeldes sakene til politiet, og det har vært en økning i anmeldelser fra oss det siste året, sier Lund.

Krevende arbeidssituasjon

Lund trekker frem en stor økning i akutthåndteringer i løpet av det siste året. Det er vanskelige situasjoner barnefamiliene må gjennom i slike situasjoner, og det preger også de ansatte i barneverntjenesten.

- Det gjør noe med de ansatte, og jeg må si de virkelig har stått på i denne perioden. Det medfører en stor slitasje på ansattegruppa og kan føre til mer fravær eller økt grad av tilretteleggingsplaner, sier hun.

- Vi har i perioder vært bekymret for mangel på ressurser til at vi skal klare å ivareta arbeidsoppgavene på en forsvarlig måte, sier lederen i Værnesregionen barneverntjeneste.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...