Nea Radio

Marit Bjørgen ble årets trønder

Vinner: Adresseavisens redaktør Kirsti Husby og NRK Trøndelags redaktør Merete Verstad overrakte Årets tønder pris til Marit Bjørgen. Prisen består av et trykk av Håkon Gullvåg og en diplom. Foto: NRK

Fikk 8298 av de i alt 21 992 stemmene som kom inn på de fem finalistene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2019 kl 23:02

– Å komme til Trondheim å motta denne prisen er jeg utrolig stolt over. Med så flotte finalister jeg har konkurrert mot, er jeg både stolt og ydmyk over prisen. Dette var kanskje den siste muligheten jeg hadde til å bli Årets Trønder, sier hun til Nrk.

– Dette er en av de gjeveste prisene, sa Bjørgen på spørsmål om hvordan hun rangrete denne prisen mot alle de andre hun har fått.

Rognes

– Hjemme er fortsatt Rognes og Trøndelag, sa Marit Bjørgen fra scenen i Olavshallen, der hun ble hyllet av en fullsatt sal under Adresseavisen og Trondheimsolistenes nyttårskonsert.

I tillegg til Bjørgen var kandidatene kunstneren Håkon Bleken, restaurantgründeren Heidi Bjerkan, foredragsholder og datadetektiv Mia Landsem og teater- og scenetrioen Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth.

Hedersprisen

Det er NRK Trøndelag og Adresseavisen står bak hedersprisen Årets trønder, og juryen besto av Tone Sofie Aglen, juryleder og politisk redaktør i Adresseavisen, Elisabeth Egseth Hansen, teatersjef ved Trøndelag Teater, Tord Lien, regiondirektør NHO Trøndelag, Morten Hegseth Riiber, VGTV-journalist, Guri Hetland, idrettsleder og tidligere langrennsløper og Bjørn Tore Grøtte, kanalsjef i NRK P1.

I fjor var det håndballtrener Christian Berge som mottok prisen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...