Nea Radio

Marit Arnstad overrasket over Høyre

OVERRASKET: Marit Arnstad er overrasket over Høyre

Marit Arnstad til Senterpartiets landsmøte: – Høyre overrasker med næringsfiendtlige grep

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Senterpartiet og Høyre har en felles tradisjon når det gjelder å legge til rette for bedrifter og verdiskaping i hele landet. Dette gir oss vekst og velstand. Dessverre ser vi nå at Høyre av ulike grunner går bort fra en aktiv næringspolitikk for å tekkes andre interesser. Jeg må si jeg er svært bekymret over denne trenden, sier Senterpartiets parlamentariske leder, Marit Arnstad.

– Spesielt hardt går dette ut over næringsvirksomhet i Distrikts-Norge. Jeg vet at det er kraftig opposisjon innad i Høyre knyttet til disse sakene, men det ser ikke ut som om «Bunads-Høyre» er i stand til å vinne fram i møte med et massivt regjeringsapparat, sier Arnstad.

Hun er likevel glad for at Distrikts-Høyre på landsmøtet forrige helg vant en viktig seier om statlig grunnrenteskatt på havbruk, som regjeringen åpner for.

– Her sa Høyre-landsmøtet klart i fra, og det er jeg glad for. Men det gjenstår å se om regjeringen stopper utredningen om statsskatt på oppdrett. Det ville vært det eneste naturlige, og ville skape ro i Kyst-Norge. Men ennå har ikke det skjedd.

Arnstad mener likevel at bruddet med prinsippet om næringsfriheten er mest alvorlig. Høyre har i regjering for første gang vedtatt å legge ned en hel næring, pelsdyrnæringa.

– Høyre ofret pelsdyrnæringa på det borgerlige samarbeidets alter da Venstre fikk gjennomslag for sin forbudslinje. Og vedtaket betyr at den pelsen som blir omsatt, blir produsert i utlandet under dyrevelferdsvilkår som er langt dårligere enn i Norge. Dette er et av de verste eksemplene på meningsløs symbolpolitikk jeg har sett de siste årene, sier Arnstad.

– På samme måten har Høyre gått inn for at Norge skal verne 10 % av skogen - stikk i strid med holdningen til høyrefolk i de store skogfylkene. Dette er også en viktig prinsippsak. Hvis vi skal verne noe, må det jo være fordi det er noe viktig å verne der – ikke bare et ønske om å få vernet en viss prosent av Norges flateareal.

– Regjeringen arbeider nå med flere planer om nytt statlig vern i strid med lokale ønsker. Det kan handle om bymarker, nasjonalparker og skogvern. Dessverre har Ola Elvestuen fått forkjørsrett i regjeringen i disse sakene, og jeg er bekymret for de gjennomslag han kan få før valget i 2021, forklarer Arnstad.

– Jeg er også urolig for det som skjer med norsk treforedlingsindustri. Det er uforståelig at regjeringen ikke vil fjerne reguleringer som svekker denne næringens konkurranseevne og at de ikke legger til rette for at mer virke kan foredles ved skogfabrikkene i Norge.

– Dessverre er ikke disse eksemplene de eneste næringsfiendtlige grepene regjeringen står for. Vi husker alle sjokolade- og sukkeravgifta som ble innført i en sen nattetime under budsjettforhandlinger. Og flyseteavgifta som førte til at flyplassen på Rygge forsvant og dermed 1000 arbeidsplasser i Mosseregionen. Og reglene for netthandel som favoriserer utenlandske nettbutikker og gir store konkurranseulemper for norske aktører. Nå er også Høyre i ferd med å ødelegge norsk taxinæring som vi kjenner den.

– Oppsummert mener jeg det er grunn til å hevde at Høyre ikke er til å kjenne igjen i nærings- og industripolitikken, sier Arnstad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...