Nea Radio

Norsk Revmatikerforbund har undersøkt blant sine medlemmer

Mari er ikke alene

Foto: Norsk Revmatikerforbund

Norsk Revmatikerforbund har undersøkt litt blant sine medlemmer, og det er flere ting som dukker opp som kan være bekymringsverdige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2021 kl 10:12

Gry Jorunn Holmen er kommunikasjonssjef i Norsk Revmatikerforbund(NRF) og hun fortalte at de ikke hadde fått spesielt mange tilbakemeldinger på lignende situasjoner før Nea Radio spurte om det var mulig å undersøke med deres medlemmer om det kunne være flere lignende tilfeller. Etter en uformell undersøkelse så kom det frem at det var flere som hadde opplevd det samme som Mari Engen Hanem. I en kommentar skriver hun følgende:

"Vi har hatt et spørsmål ute på Facebook om hvilke erfaringer våre medlemmer har med dette og den viser faktisk at mange tar grep og helt bevisst ikke forteller at de har fått vaksine, fordi de forventer negative kommentarer og ønsker å unngå det. Av dem som har valgt å fortelle, har noen fått negative kommentarer, andre har ikke fått reaksjoner."

Det vil si at flere av forbundets medlemmer velger å ikke dele nyheten om at de har blitt vaksinert på sine sosiale medier fordi de frykter at nettopp noe lignende skal skje dem.

- De har en grunnleggende usikkerhet rundt det og velger å la være å fortelle, de løser det på den måten, sier hun.

Noen av kommentarene som kom lød som følger:

"Jeg har helst unngått og fortelle at jeg har fått vaksine, nettopp for å unngå negative kommentarer."

"Jeg har valgt å ikke dele det på sosiale medier. Ikke av frykt for negative reaksjoner/kommentarer, men av respekt for de som går å venter på vaksinen. Ønsker ikke å «reklamere» med at jeg kom foran i køen fordi jeg har en revmatisk sykdom.
Men de jeg omgås i det daglige vet det naturligvis."

"Jeg fikk negativ reaksjon fra hun som skulle sette vaksinen på meg. Jeg var altfor ung og «det var ikke min tur» enda. "

"Har fått mange spørsmål om hvorfor jeg har fått tidlig vaksine. Mange har vært rett og slett ekle/utidig. Det verste var vikar for fastlegen, som ikke skjønte hvorfor sykehus kontakta han angående tidlig vaksinering."

Kan være tegn på misunnelse

Hun tror også at problematikken kan dreie seg om et vaksinekappløp.

- Alle vil ha vaksinen fortest mulig, men de tar ikke prioriteringene helt innover seg. De vet heller ikke at folk er syke, for eksempel revmatiske diagnoser er ikke nødvendigvis lett å se. Da kommer misunnelsen med en gang når man ser noen har fått vaksine og tenker at jeg er eldre og burde fått før vedkommende, sier Holmen.

Hør intervjuet med Gry Jorunn Holmen i Norsk Revmatikerforbund her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...