Nea Radio

Kontrollert nedbrenning i Hegra:

Manuell dirigering på stedet

Øvelse: Det foregår en kontrollert nedbrenning av et hus ved E14 i Hegra i formiddag. Foto: Marit Manfredsdotter

Brannvesenet gjennomfører i dag en kontrollert nedbrenning av et hus ved E14 i Hegra,

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Dette huset har blitt brukt til flere brannøvelser tidligere, så dette er egentlig snakk om å få huset fjernet, sier operatør ved Trøndelag 110-sentral, Lars Ole Øie til Nea Radio.

– Det er en kontrollert nedbrenning rett og slett for å bli kvitt huset og det legges ikke flere momenter til øvelsen enn det.

Godt skiltet

Øie antar at det hele vil være over innen senest klokken 13.00 torsdag.

– Vegvesenet har skiltet godt i området og det er manuell dirigering på stedet. Vi regner ikke med at det vil oppstå trafikale utfordringer mens nedbrenningen pågår.

Viktig

Det er viktig for brannvesenet å drilles på denne typen slukkingsarbeid.

– Vi øver jevnt på alle typer scenarier. Når det er snakk om bygninger som ikke kan reddes fra å brenne ned, er det viktig at vi vet hvordan vi skal foreta en kontrollert nedbrenning på en trygg måte. Det er viktig at øvelsene er realistiske. Men som sagt, i dette tilfellet er det kun snakk om å bli kvitt et hus som er brukt til en rekke øvelser tidligere.

På grunn av koronasituasjonen er det ikke mer mannskap enn nødvendig involverte i nedbrenningen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...