ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Mann i 20-årene siktet for kjøring i 288 kilometer i timen

Foto: Per Magne Moan

Politiet har tatt beslag i førerkortet og bilen til den siktede mannen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2021 kl 17:39

ANNONSE
Annonse

Politiet har siktet en mann i 20-årene for å ha kjørt i 288 kilometer i timen i 80-sonen i Soknedalstunellen i Midtre Gauldal. Politiet har tatt beslag i førerkortet og bilen til den siktede mannen.

Kjøringen fant sted i november 2020 og politiet ble kjent med saken gjennom at kjøringen ble filmet og lagt ut på sosiale medier fredag denne uken. På filmen kan man se speedometeret vise at bilen er oppe i en hastighet på 288 kilometer i timen.

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Bilkjøring i slike hastigheter utgjør en enorm sikkerhetsrisiko, hvor fører setter både seg selv og andre trafikanter i stor fare, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt.


– Bilen til siktede skal undersøkes med tanke på å avdekke om det er den som er brukt. Vi vil også undersøke bilen med tanke på å fastslå hvilken reell hastighet bilen har hatt, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt.

Den siktede og et vitne er avhørt. Av hensyn til etterforskningen i saken ønsker ikke politiet å si noe nærmere om hva som har kommet frem i avhørene. Bilkjøring i hastigheter over 200 kilometer i timen i 80-sonen straffes med fengsel og gir en tapsperiode på førerkort på minst 3 år. 


ANNONSE