Nea Radio

Mann i 20-årene siktet for kjøring i 288 kilometer i timen

Foto: Per Magne Moan

Politiet har tatt beslag i førerkortet og bilen til den siktede mannen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2021 kl 17:39

Politiet har siktet en mann i 20-årene for å ha kjørt i 288 kilometer i timen i 80-sonen i Soknedalstunellen i Midtre Gauldal. Politiet har tatt beslag i førerkortet og bilen til den siktede mannen.

Kjøringen fant sted i november 2020 og politiet ble kjent med saken gjennom at kjøringen ble filmet og lagt ut på sosiale medier fredag denne uken. På filmen kan man se speedometeret vise at bilen er oppe i en hastighet på 288 kilometer i timen.

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Bilkjøring i slike hastigheter utgjør en enorm sikkerhetsrisiko, hvor fører setter både seg selv og andre trafikanter i stor fare, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt.


– Bilen til siktede skal undersøkes med tanke på å avdekke om det er den som er brukt. Vi vil også undersøke bilen med tanke på å fastslå hvilken reell hastighet bilen har hatt, sier Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt.

Den siktede og et vitne er avhørt. Av hensyn til etterforskningen i saken ønsker ikke politiet å si noe nærmere om hva som har kommet frem i avhørene. Bilkjøring i hastigheter over 200 kilometer i timen i 80-sonen straffes med fengsel og gir en tapsperiode på førerkort på minst 3 år. 


Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...