Nea Radio

Stjørdal:

Mann anmeldt etter at han droppet karantene

Har anmeldt: Kommuneoverlege i Stjørdal, Leif Edvard Muruvik Vonen har anmeldt en mann, etter at han ikke gikk i karantene etter en handletur til Sverige. Foto: Anne Gundersen

En mann er av kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Vonen, anmeldt etter å ha droppet karantene etter å ha vært på handletur i Sverige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2020 kl 11:12

- Det var ikke en enkel avgjørelse, jeg har tenkt på det i mange dager. Men jeg tenker at det er riktig å prøve saken, forteller Vonen til Bladet.

Det er ikke mange dager siden Vonen gikk ut med at det ble vurdert anmeldelser av personer som ikke overholdt karantenereglene med tanke på koronasmitte. Tirsdag ettermiddag gikk han altså til anmeldelse av en mann.

- Han hadde gjort det bevisst. Det virker som han har gått mot regelverket fordi han har ment at det er feil. Jeg tenker at jeg har et ansvar, og da kan ikke dette gå upåaktet hen. Det kan ikke være greit, sier Vonen.

Innlegg på Facebook

Mannen som er anmeldt krysset grensen til Sverige da han så at den var åpen, og tok deretter en handletur. Få dager senere hadde han vært på City Syd i Trondheim. Altså hadde han ikke gått i karantene. Dette var noe vedkommende også la ut på Facebook. Vonen synes det er betenkelig at noen setter seg selv over myndighetenes lover og regler for å beskytte folkehelsa.

- Det er synd. Det er en beskyttelsesstrategi som vi må gjennomføre sammen. Da blir det feil å si at det ikke gjelder en selv. Dette er ingen god sak, men jeg må sette fellesskapets behov foran.

Både politi og kommuneoverlege skal ha fått flere tips om brudd på karantenereglene, og får det fortsatt. Det betyr ikke at det trenger å komme flere anmeldelser ifølge Vonen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...