Nea Radio

Mange vil jobbe ved folkehøgskolen i Selbu

Mange søkere: Peder Morset Folkehøgskole har hatt mange søkere, både blant elever og til ledige stillinger ved skolen. Foto: Runar Kjøsen

Korona satte en stopper for undervisningen. Nå er det omtrent to måneder igjen til ny skolestart, og mange vil til folkehøgskolen i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Skolestarten er absolutt noe vi gleder oss til. Drøye to måneder til skolestart, så vi har mer enn nok å henge fingrene i fremover.

Det sier rektor ved Peder Morset Folkehøgskole, Arild Moen.

I mars permitterte de elevene og satte opp minibusser for å frakte elevene trygt hjem, både sørover og nordover i landet. Før skolen sluttet i juni, holdt de nettundervisninger for sine elever. Mot slutten av august starter det nye skoleåret opp igjen, og de siste fire månedene har elevlistene for det nye året vært fulle.

- I år har vi hatt en jevn søkermengde til alle linjene, så det er ingen av linjene som utmerker seg spesielt, sier Moen.

Skolen har en teori om at linjene har mindre å si på skolen, og at det er selve Peder Morset som frister ungdommene til å søke seg dit.

Gleder seg til skolestart: Rektor Arild Moen ved Peder Morset Folkehøgskole gleder seg til skolestart, og er glad for at mange ønsker seg til skolen. Foto: Runar Kjøsen

Populær blant jobbsøkere

Det er ikke bare blant elever at folkehøyskolen på Selbustrand er populær. Også blant jobbsøkere har den utmerket seg. I vår utlyste de to ledige stillinger for miljøterapeuter. Da var det en massiv søkemengde med hele 64 søknader på stillingen.

- Vi har også utlyst en vaktmesterstiling tidligere med oppimot 50 søkere. Det er veldig hyggelig å se at folk vil hit til Peder Morset og til Selbu, sier Moen.

Siden oppstarten i 1976 har skolen hatt fokus på at de har rundt 40 elever med utviklingshemming. Med dette har de et stort samfunnsansvar, som de selv kjenner på i hverdagen.

I avspilleren under kan du høre intervjuet med Arild Moen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...