ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Mange vil jobbe ved folkehøgskolen i Selbu

Mange søkere: Peder Morset Folkehøgskole har hatt mange søkere, både blant elever og til ledige stillinger ved skolen. Foto: Runar Kjøsen

Korona satte en stopper for undervisningen. Nå er det omtrent to måneder igjen til ny skolestart, og mange vil til folkehøgskolen i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Skolestarten er absolutt noe vi gleder oss til. Drøye to måneder til skolestart, så vi har mer enn nok å henge fingrene i fremover.

Det sier rektor ved Peder Morset Folkehøgskole, Arild Moen.

I mars permitterte de elevene og satte opp minibusser for å frakte elevene trygt hjem, både sørover og nordover i landet. Før skolen sluttet i juni, holdt de nettundervisninger for sine elever. Mot slutten av august starter det nye skoleåret opp igjen, og de siste fire månedene har elevlistene for det nye året vært fulle.

- I år har vi hatt en jevn søkermengde til alle linjene, så det er ingen av linjene som utmerker seg spesielt, sier Moen.

Skolen har en teori om at linjene har mindre å si på skolen, og at det er selve Peder Morset som frister ungdommene til å søke seg dit.

Gleder seg til skolestart: Rektor Arild Moen ved Peder Morset Folkehøgskole gleder seg til skolestart, og er glad for at mange ønsker seg til skolen. Foto: Runar Kjøsen

Populær blant jobbsøkere

Det er ikke bare blant elever at folkehøyskolen på Selbustrand er populær. Også blant jobbsøkere har den utmerket seg. I vår utlyste de to ledige stillinger for miljøterapeuter. Da var det en massiv søkemengde med hele 64 søknader på stillingen.

- Vi har også utlyst en vaktmesterstiling tidligere med oppimot 50 søkere. Det er veldig hyggelig å se at folk vil hit til Peder Morset og til Selbu, sier Moen.

Siden oppstarten i 1976 har skolen hatt fokus på at de har rundt 40 elever med utviklingshemming. Med dette har de et stort samfunnsansvar, som de selv kjenner på i hverdagen.

I avspilleren under kan du høre intervjuet med Arild Moen.

Nøkkelord

ANNONSE