ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Uværet:

Mange trønderske veier er stengt ved midnatt

Foto: Per Magne Moan

Store vannmengder og ras stenger har ført til at mange veier i Midt-Norge er stengt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2021 kl 02:44

ANNONSE
Annonse

Litt etter klokken 01.00 i natt meldte politiet at Vikhammerelva har flommet over. Kommunen er på stedet sammen med brannvesen og politi. Det har kommet vann inn i flere kjellere, blant annet i Vikhammer Senter. Malvikveien er stengt.

Vegtrafikksentralen melder ved midnatt at følgende veier er stengt:

Stavsjøfjelltunnelen mellom Trondheim og Stjørdal ble stengt ved midnatt på grunn av mye vann i vegbanen.

Fylkesveg 6652 Byneset ved Lauset i Trondheim er også stengt grunnet jordras. Entreprenør driver med opprydding.

Fylkesveg 65 mellom Storås og Laksøybygdveien ble også stengt ved midnatt på grunn av et jordras.

I følge NRKs frilanser så har det gått nok et jordskred på Storås, ved raset på fylkesveg 65 mellom Storås og Laksøybygdveien. Rekkverket på nedsiden av vegen skal henge i løse lufta.

Det har gått et jordskred på fylkesveg 10 Lensvik ved Selnes. Det er mulig å passere, men skredet kommer brått på. Entreprenør er på vei, meldte Vegtrafikksentralen klokka 23.22.

Fylkesveg 6150 ved Krangnes i Surnadalen er stengt grunnet store vannmengder. Omkjøring via fv65.

Fylkesveg 6722 i Kolvika i Selbu er stengt pga ras. Ny vurdering i morgen.

Fylkesveg 714 Orkland: På strekningen Stokkhaugen - Gjønnessætra er vegen stengt på grunn av oversvømmelse. Omkjøring er skiltet. Ny vurdering i morgen tidlig.

Litt tidligere tirsdag kveld så meldte NRK at grunnen holder på å rase ut fylkesveg 714 i Orkland og veien er stengt ved Gangåsvatnet like etter krysset mot E39. Grunnen holder på å rase ut under veien som følge av at en elv i området går over sine bredder. Omkjøring via Kyrksæterøra, men ikke for kjøretøy over 11 meters lengde. Dette betyr blant annet at vogntog med laks må vente. Statens vegvesen gjør en ny vurdering av forholdene kl. 10 onsdag formiddag.

Værvarselet

Meteorologisk institutt skriver følgende om onsdagsværyt i Trøndelag: Nord for Trondheimsfjorden skiftande bris først på dagen, elles sørvest liten kuling. I føremiddag auking til sørvest opp i stiv kuling langs heile kysten, i kveld nordleg liten kuling. Regn og regnbyer, snø i høgda. I kveld snøbyer også i låglandet i nord.

Onsdag formiddag er det ventet lokalt svært mye nedbør i sørlige Trøndelag. Totalt kan det komme 60-100 mm/24 timer. Det er ventet mest regn tirsdag kveld og onsdag formiddag og MI har satt farenivået til oransje, med følgende anbefalinger:

Følg lokale myndigheters instruksjoner, og råd fra beredskapsmyndigheter. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører. Vurder om reisen er nødvendig. Sjekk veimeldinger (175.no). Tilpass farten og kjør etter forholdene.

Nøkkelord

ANNONSE