Annonse
Nea Radio

Kjernen om Koteng:

– Riktig av ham å ikke stille til gjenvalg

Leder for Kjernen Espen Viken: – Det viktige for en ny styreleder i Rosenborg er at det er en samlende figur og ikke som drar avgårde med uenighet i startblokka. Foto: NRK/Hans H. Bjørstad

Talsmann og leder for Kjernen, Espen Viken sier at helt siden Ingebrigtsen fikk sparken så har det vært uro rundt Rosenborg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Helt siden Kåre og Eirik fikk sparken har det vært vanskeligere å samle seg rundt klubben i Trøndelag. Det at Koteng nå trekker seg fra gjenvalg tror jeg vil bidra til mer ro og fokus i og rundt klubben, sier han.

Mange av medlemmene i Kjernen har gitt utrykk til Viken at de syns det er helt riktig at Koteng ikke stiller til gjenvalg. Selv om et flertall av medlemmene stemte for at han skulle få et år til på siste årsmøte etter et benkeforslag.

– Han satt egentlig på overtid allerede foregående år, og som toppleder i en stor organisasjon blir man målt på resultater. Der har Rosenborg vært under pari de siste årene, med en synkende tendens. Slik sett er det også naturlig at han ikke stiller til gjenvalg, forteller Viken.

Men Viken legger også til at han syns at Koteng har gjort svært mye bra for Rosenborg, og vil bli husket som en tydelig og kompromissløs leder.


Nye kandidater

Både Ståle Gjersvold som var lansert som ny styreleder før årsmøtet i fjor og styrets nestleder Svein Tore Samdal er lansert som kandidater til vervet. Viken sier at han ikke har noen favoritter til jobben og at han vil avvente valgkomiteens innstilling frem mot årsmøtet den 17. februar.

– Det viktige for en ny styreleder i Rosenborg nå er at vedkommende får en mulighet til å bli samlende. Å starte med uenighet ut fra startblokka er dumt, så jeg avventer valgkomiteens forslag. Deretter får vi se hvordan årsmøtet i Rosenborg tar ballen, fortsetter Viken.

Rekdal har nylig uttalt at det nå er viktig at man stiller opp samlet rundt klubben og jobben som skal gjøres. Det syns Viken er et riktig utgangspunkt.

– Vi må prøve å trekke i samme retning for å få nok kraft til det løftet vi alle ønsker oss, sier han.

Hør intervjuet med Viken her:

Nøkkelord

Annonse