Nea Radio

Hjemmestudier:

Mange studenter har hatt det tøft

Vanskelig: Det har bydd på utfordringer for studenter å måtte studere hjemmefra under koronakrisa. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Siden 12. mars har alle studenter ved NTNU i Trondheim måtte studere hjemmefra. Åse Hagerup, leder av studenttinget, mener at flere studenter har hatt det tøft i denne perioden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Noen studenter har hatt mulighet til å komme hjem til foreldrene sine for å studere der. Andre har måtte sitte alene i en bitteliten hybel for å lese til eksamen. Hagerup tror at de ulike forutsetningene vil komme til syne i prestasjonene på eksamen.

- De sosiale skillelinjene blir veldig tydelige.

Saken fortsetter under lydfila:

Mer krevende enn før

8 av 10 studenter synes livet som student i koronapandemien er mer krevende enn før. Det viser en undersøkelse gjort av Studentskipnaden i Trondheim.

I undersøkelsen kommer det fram at det er vanskelig å studere hjemmefra. 70 prosent av studentene sier at det har blitt verre eller mye verre å konsentrere seg.

Elisa Høstmark, som studerer marin teknikk ved NTNU, synes det har vært vanskelig å holde motivasjonen oppe.

- Man blir bare sittende hjemme og vandre rundt i pysjen hele dagen. Alt skjer veldig sentralisert på soverommet.

Selv om hun ikke har fått studert med sine medstudenter som vanlig, har de samarbeidet via nett og digitale løsninger.

Høstmark sin medstudent, Eirik Søvik, sier at det å ha kontakt over nett har fungert bra.

-Jeg fant meg en kamerat å lese med via Skype på nett.

Nå er det mulig for studentene på NTNU i Trondheim å reservere seg plass på lesesal på campus.

En annerledes høst

Til høsten skal alle studenter ha deler av undervisningen sin på campus. Noe av undervisningen vil foregå digitalt.

Åse Hagerup tror at det kommer til å bli et annerledes høstsemester.

-Jeg tror ikke at vi kan forvente å komme tilbake på campus og at ting er som det alltid har vært

Flere nye studenter kommer til å begynne å studere for første gang i en ny by. Arbeidet med å ta imot førsteklassingene blir et av de viktigste fokusene, sier Hagerup.

- Det blir kjempeviktig å sørge for at de får muligheten til å møte hverandre og danne sosiale og faglige nettverk helt fra starten.

Fadderuka arrangeres hvert år ved oppstarten av semesteret ved NTNU i Trondheim. Det blir fadderuke også i år, men store arrangementer blir det ikke noe av. Studenttinget har god tillitt til at linjeforeningene kommer til å få til Fadderuka på en god måte.

-Linjeforeningene på NTNU er utrolig dyktige. Førsteklassingene skal ha det trivelig i Fadderuka, også i år, sier Hagerup.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...