Nea Radio

Nea Radio

Mange nye i Elden

ELDEN : Mange nye ansikter og stemmer er klare foran 2018-utgaven av Elden som har premiere 25. juli. Foto: Nils Kåre Nesvold

Elden satser på mange nye ansikter og stemmer i årets oppsetning som har premiere 25. juli.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

53 interesserte deltok da regissør Catrine Telle og musikalsk leder Skjalg M Raaen arrangerte åpen audition i desember. Det var i alt ni roller som skulle besettes.

Det ble svært vanskelig å plukke ut roller da det var et svært høyt nivå blant deltakerne.
Regissøren har signalisert at det vil bli mer musikk i Elden i 2018, så flere av rollene har krevd meget gode prestasjoner på sang.

Årets Ellen har tidligere gjort seg bemerket i Bergstaden Teaterlag som Anna i Tuschke og Jeven Tuschke. Oda Isabella Smit Ødegaard er også datter av den første regissøren av Elden i 1994, Rulle Smit. Hun har vært med i Elden siden hun ble født (!) til hun var tolv år. 21-
åringen er fra Røros og har studert ved Norges Idrettshøgskole og er personlig trener.

ELDEN: Oda Isabella Smit Ødegaard (21) skal spille Ellen. Foto: Elden

Ellens kjæreste, Kalle, bekles i 2018 av 17-åringen Oskar Tørres Lindstad. Han er fra Røros og kjent fra kor- og teatermiljøet i regionen. Han går andre året på Røros videregående skole, mens første året ble avviklet på musikklinja på Tynset.

ELDEN: Oskar Tørres Lindstad (17) spiller Ellens kjæreste Kalle. Foto: Elden

Tiril Ramberg bor på Tynset og har vært med i Elden i ti år. Hun skal ta fatt på rollen som Kristine, datteren til Maren, spilt av Silje Lundblad fra Trøndelag teater. Tiril har spilt Rakel to ganger tidligere. Hun går nå i tiende klasse ved Tynset ungdomsskole.

ELDEN: Tiril Ramberg skal ta fatt på rollen som Kristine, datter til Maren. Foto: Elden

Tuva Kvisten, 14 år og fra Trondheim, skal spille Rakel. Hun har vært med i Korsvikaspillet og i flere teateroppsetninger i Trondheim. Tuva debuterer i Elden i 2018.

ELDEN: Tuva Kvisten (14) skal spille Rakel. Foto: Elden

Aina Sandnes Røste er til daglig assisterende daglig leder på Aktiviteten på Røros. Hun har rikholdig bakgrunn og erfaring fra musikk- og teatermiljøet på Røros. Kun to måneder gammel ble hun meldt inn i Bergstaden teaterlag og har over 15 år bak seg på aktør på Elden, både foran og bak scenen. Røste skal spille enkefru Hiort for første gang.

ELDEN: Aina Sandnes Røste skal spille enkefru Hiort for første gang. Foto: Elden

Orkdalingen Øyvind Uhlving skal spille Mentzonius til sommeren. 39-åringen har aldri vært med i Elden tidligere. Han jobber til daglig som sikkerhetsrådgiver og startet med teater i 2012. Han har lang erfaring som sanger og musiker i Orkdalsregionen.

ELDEN: Øyvind Uhlving (39) debuterer i Elden som Mentzonius til sommeren. Foto: Elden

Per Ivar Lundli skal bekle rollen som Håkan. Han har vært med i Elden tidligere, både som bergverksdirektør Bergmann, Mentzonius og hatt rollen som Håkan. Han jobber til daglig som ambulansesjåfør på Røros.

ELDEN: Per Ivar Lundli skal denne gang bekle rollen som Håkan. Foto: Elden

Jo Bjørner Haugom har vært med i alle oppsetningene av Elden siden starten i 1994. For niende gang skal han spille rollen som general Armfeldt. Haugom er 44 år og medlem i Bergstaden Teaterlag med mange produksjoner derfra.

Kaptein spilles av Eirik Holsæter fra Lier kommune. 23-åringen har bakgrunn fra Ringerike folkehøgskole og skal debutere som Kaptein i Elden 2018.

ELDEN: Eirik Holsæter (23) fra Lier skal debutere som Kaptein i Elden 2018. Foto: Elden

Det er også plukket ut såkalt understudy til flere av rollene. Dette offentligjøres i mai.

Elden settes opp for 19. gang i 2018 med premiere 25. juli. Det skal spilles ti forestillinger fram til lørdag 4.august. Eldes ses av 11.000 publikummere hvert år. Det er Norges tredje største utendørsteater og Nordens største barne-og ungdomsteater.
Slegghaugene danner en majestetisk scene med dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august hvert år. Elden tar oss med tilbake til 1718-1719 da 10.000 svenske soldater under ledelse av Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta
over Norge, etter ordre fra Karl XII.

Under ledelse av General De la Barre ble hundretalls soldater sendt til Røros, hvor store deler av handlingen utspiller seg. Da Karl XII ble skutt og drept, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverge. Dødsmarsjen, hvor 4.000 soldater frøs i hjel på grensefjella mot Sverige er en sentral del også av musikkteateret Elden.

Den anerkjente regissøren Catrine Telle har regi, mens Skjalg M Raaen er musikalsk leder.
Scenograf er Bård Lie Thorbjørnsen og Eivind Myren er lysdesigner.

Det er over 100 aktører på scenen, og fem hovedroller besettes av profesjonelle skuespillere/musikalsangere:
Maren: Silje Lundblad
Niklas: Snorre R Tøndel
General De la Barre: Erik Wenberg Jacobsen
Bergman: Jon Bleiklie Devik
Pär Åke: Axel Aubert.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...