ANNONSE
Annonse

Mange norske utøvere til Hell RX

NÆRMER SEG: Det nærmer seg Hell RX Foto: Hell RX

Verdensmesterskapet i rallycross kommer snart til Stjørdal. Rallycrossførere fra hele verden gjør seg klare for å konkurrere i tre ulike klasser, VM (Supercar), EM (Super 1600) og Touring Car.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I VM er Petter Solberg den mange kjenner best. Han har holdt på i en årrekke, og vunnet flere verdensmesterskap. Han ble i 2014 tidenes første verdensmester i VM i rallycross med en Citroën DS3 RX Supercar, som er bygget og driftet av hans eget RX team. Med seg på teamet har han Johan Kristofferson som ble verdensmester i fjor.

Sommerfugler i magan

- Det føles veldig bra å være i gang etter en lang vinter med trening, og vi har virkelig sommerfugler i magan, og er heltente for nye runder, forteller Petter Solberg og Johan Kristoffersson som i år som i fjor kjører sin fabrikkutviklede Volkswagen Polo R Supercar, med små justeringer siden sist de besøkte Lånkebanen.

Knalltøff kamp om pallplass

- Kampen om pallplass er knalltøff, og vi skal selvsagt kjempe for gull i år også, sier verdensmesteren fra 2017 Johan Kristoffersson, som forteller at teamsamarbeidet med tidenes første verdensmester i rally og rallycross Petter Solberg i hans PSRX Volkswagen Sweden team fungerer svært bra.

- Nå får vi testet om det vi har trent på gjennom vinteren er bra nok. Konkurransen er tøff, og det er mange seiershungrige sjåfører. Vi håper på delseier og at vi kommer til finalen i alle fall, sier den 29-årige verdensmesteren Johan Kristoffersson.

Bakkerud vil ha seier

Andreas Bakkerud fra Bergen har kommet som en komet. Han har konkurrert i FIAS Rallycross Supercar-klasse siden 2013, hvor han har vunnet åtte ganger. 12. juni 2016 vant Bakkerud alle fire kvalifiseringsløp, semifinalen og finalen i femte runde av FIA World Rallycross Championship 2016 i Hell, og han ble dermed den første nordmann noensinne til å vinne den norske runden av rallycross RX-VM. Han kjører nå sammen med Mattias Ekström på hans EKS-team, og kom på andreplass i fjorårets verdensmesterskap. Bergenseren er svært sugen på ny seier på Hell.

En annen publikumsmagnet er franske Sebastian Loeb, åtte ganger verdensmester, som kjører for Citroën World Rally Team. Han holder rekorden for flest VM-titler og flest seiere, og kjører også i år med svært gode resultat.

EM-runde

I EM- runden (Super 1600) på Hell stiller norske Espen Isaksætre, Ben Philip Gundersen og Marius Bermingrud. Som eneste kvinne kjører Guro Majormoen denne runden. 11 av 20 utøvere er nordmenn, i denne kategorien.
Espen Isaksætre har de siste par årene bodd i Størdal, hvor han har studert til å bli kjørelærer.

- Første gang jeg kjørte et internasjonalt løp var på Lånkebanen hvor jeg kom på en litt overraskende tredjeplass, så jeg har et svært godt forhold til Lånkebanen, sier totningen Espen Isaksætre.

Tøff bane

Banen på Hell er en tøff bane, en ordentlig rallycrossbane som det er artig å kjøre på, sier Isaksætre som er i gang med full serie i EM denne sesongen.

I Touring-car- klassen stiller norske Camilla Antonsen og Kenneth Johansen. Sistnevnte bodde i ungdomstida i Meråker, og gikk ungdomsskole og videregående skole der.

Barbro Kristoffersen som trekker i alle trådene for å få arrangementet på plass, kan glede seg over at billetter selges og alt ser ut til å være klart snart.

- Fortsatt trenger vi noen publikumsvakter og vertskap. Så det er fortsatt tid til å melde seg som frivillig. Dessuten kan det være lurt å kjøpe billetter, for å sikre seg gode sitteplasser med utsikt til banen. Det blir dyrere å kjøpe i døra, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Litauisk vogntog sto fast i Tydal

Vogntoget sperret fylkesvei 705 delvis i nesten ett døgn.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE